Η Τουρκία κατηγορεί τη Γερμανία για «δημοκρατικό έλλειμμα»

Η Τουρκία κατηγορεί τη Γερμανία για «δημοκρατικό έλλειμμα»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία κατηγορεί την Γερμανία για «δημοκρατικό έλλειμμα» δια του αντιπροέδρου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν (AKP), μετά τηγν άρνησή της να δώσει άδεια σε Τούρκους πολιτικούς να πραγματοποιήσουν προεκλογική εκστρατεία στο γερμανικό έδαφος εν όψει των προεδρικών εκλογών του Ιουνίου. 

Μιλώντας σήμερα στη γερμανική εφημερίδα FAZ, o Χαγιατί Γιαζιτζί σχολίασε ότι «σε ότι αφορά στη δημοκρατία, οι Γερμανοί φίλοι μας παρουσιάζουν έλλειμα», ενώ συμπλήρωσε ότι «τρία εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες ζουν στη Γερμανία, από τους οποίους 1,5 εκατομμύριο έχουν δικαίωμα ψήφου. Είναι άραγε σωστό η Γερμανία να περιορίζει το δικαίωμά τους να ενημερωθούν πριν από την ψηφοφορία;».

«Δεν είναι παρά κακή δικαιολογία, όταν οι γερμανοί φίλοι μας, μάς λένε ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια αυτών των συγκεντρώσεων», πρόσθεσε ο δεύτερος στην ηγεσίας του AKP. 

Ωστόσο, εκτός από την Γερμανία, η Αυστρία και η Ολλανδία, έκαναν γνωστό πως δεν επιθυμούν την πραγματοποίηση τουρκικών προεκλογικών συγκεντρώσεων στο έδαφός τους ενόψει των βουλευτικών και των προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε πρόσφατα μεγάλη συγκέντρωση στο Σαράγεβο, η οποία απευθυνόταν στην τουρκική διασπορά στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή