ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με μία ανακοίνωση και χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις, η Γιούλια Σκριπάλ μίλησε για πρώτη φορά τόσο εκτενώς μετά το περιστατικό δηλητηρίασής της στις  4 Μαρτίου στο Σόλσμπερι.

Στη «συνέντευξή» αυτή που έδωσε στο Reuters μιλώντας από τοποθεσία στο Λονδίνο, η Γιούλια Σκριπάλ αναφέρει:

«Έφτασα στη Βρετανία στις 3 Μαρτίου για να επισκεφθώ τον πατέρα μου, κάτι που έκανα συχνά και στο παρελθόν. Ύστερα από 20 ημέρες σε κώμα, ξύπνησα μαθαίνοντας ότι είχαμε αμφότεροι  δηλητηριαστεί. Δυσκολεύομαι ακόμη να συνειδητοποιήσω ότι δεχθήκαμε και οι δύο επίθεση. Είμαστε κι οι δύο πολύ τυχεροί  που επιβιώσαμε αυτής της απόπειρας δολοφονίας. Η ανάρρωσή μας ήταν αργή και επώδυνη. (…)

Το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε νευροτοξικός παράγοντας για την επίθεση είναι σοκαριστικό.  Δεν θέλω να περιγράψω τις λεπτομέρειες αλλά η  κλινική θεραπεία ήταν ιδιαίτερα παρεμβατική, επώδυνη και στενόχωρη (…)

Είμαι ευγνώμων σε όλο το θαυμάσιο και ευγενές προσωπικό στο νοσοκομείο του Σόλσμπερι, έναν τόπο που είμαστε μαζί του πολύ δεμένοι.

Σκέφτομαι επίσης με αγάπη εκείνους που μας βοήθησαν στο δρόμο την ημέρα της επίθεσης (…)

Βγήκα από το νοσοκομείο στις 9 Απριλίου και συνεχίζω να αναρρώνω με τη θεραπεία, όμως η ζωή μου έχει γυρίσει ανάποδα καθώς προσπαθώ να αντιμετωπίσω  τις ολέθριες αλλαγές που υπέστην τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Θέλω να βοηθήσω στην πλήρη ανάρρωση του πατέρα μου. Μακροπρόθεσμα ελπίζω να επιστρέψουμε στο σπίτι, στη χώρα μου (…)

Θέλω να πω μερικά πράγματα απευθείας γι’ αυτό επέλεξα να διακόψω την αποκατάστασή μου για να κάνω αυτή τη μικρή δήλωση. Ζητώ από όλους να σεβαστούν την προσωπική μου ζωή  όπως και του πατέρα μου. Χρειαζόμαστε χρόνο να επανέλθουμε και να συμβιβαστούμε με ό,τι συνέβη. Είμαι ευγνώμων για τις προσφορές βοήθειας της Ρωσικής Πρεσβείας, αλλά προς το παρόν δεν θα ήθελα να θέσω τον εαυτό μου στις υπηρεσίες της (…)

Επίσης θέλω να επαναλάβω ό,τι είπα σε προηγούμενη δήλωσή μου, ότι κανείς δεν μιλά εξ ονόματός μου ή του πατέρα μου, παρά μόνο εμείς.

Πηγή: Reuters

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ