Ρευστοποιήσεις στις τράπεζες έριξαν το Χ.Α.

Ρευστοποιήσεις στις τράπεζες έριξαν το Χ.Α.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή στον συνηθισμένο πλέον δρόμο της διόρθωσης για το ελληνικό Χρηματιστήριο στη χθεσινή συνεδρίαση, όπου εξανεμίστηκαν όλα τα κέρδη που έφερε το τραπεζικό ράλι της Τρίτης. Οι εσωτερικές αλλά και οι εξωτερικές πιέσεις συνεχίζουν να ταλανίζουν την ευάλωτη ελληνική αγορά, η οποία μόνο με έναν ισχυρό καταλύτη που θα αλλάξει ριζικά το κλίμα και θα σβήσει την αβεβαιότητα θα μπορέσει να ξεφύγει από τον «εγκλωβισμό» στον οποίο έχει βρεθεί.

Η δυναμική επιστροφή των πωλητών στις τραπεζικές μετοχές και η νέα ισχυρή βουτιά της μετοχής της Folli Follie, σε συνδυασμό με την αναταραχή που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και την επιστροφή των ανησυχιών για τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας, έστειλαν τον Γενικό Δείκτη στο -1,59% και στις 784,93 μονάδες, ενώ σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος. Την ίδια στιγμή, λόγω Ιταλίας και πάλι, η εικόνα της αγοράς ομολόγων επιδεινώθηκε εκ νέου, με τις αποδόσεις στο ελληνικό 10ετές να διαμορφώνονται στο 4,4%.

Μετά το +3,10% προχθές στο -3% χθες, το ράλι του τραπεζικού δείκτη αποδείχθηκε απολύτως εφήμερο, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις με τις οποίες είναι ακόμη αντιμέτωπες οι ελληνικές τράπεζες, ειδικά σε ό,τι αφορά το μέτωπο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Οι μεγαλύτερες πιέσεις σημειώθηκαν στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, με αποτέλεσμα να κλείσει με πτώση 5,52%, και ακολούθησαν η Εθνική με πτώση 3,45%, η Eurobank στο -2,84% και η Alpha Bank στο -2,25%.

Αρνητικός πρωταγωνιστής της χθεσινής συνεδρίασης, εκτός από τις τράπεζες, ήταν και η Folli Follie, η οποία σημείωσε νέα ισχυρή βουτιά, κλείνοντας στο -16,47% και στα 6,39 ευρώ, με τις αμφιβολίες για την οικονομική και εμπορική θέση της εισηγμένης να διατηρούνται στην αγορά, όσο δεν υπάρχει κάποιο νέο από τον έλεγχο των οικονομικών της καταστάσεων του 2017 που διενεργεί η Ernst & Young.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή καθώς ψάχνει ένα σημαντικό γεγονός που θα μπορούσε να βοηθήσει την ανοδική διάσπαση. Οπως σημειώνει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους είναι ένα από τα πιθανά γεγονότα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Η αγορά, ενώ φαίνεται να τελειώνει την αξιολόγηση, κρατάει μικρό καλάθι στο θέμα «χρέος», με τη διαμάχη μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ να συνεχίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή