Γερμανία: Κλείνει, μετά τις καταγγελίες, η υπηρεσία ασύλου της Βρέμης

Γερμανία: Κλείνει, μετά τις καταγγελίες, η υπηρεσία ασύλου της Βρέμης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΕΜΗ. Η υπηρεσία ασύλου της Βρέμης διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία της, με εντολή του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι θα επανεξεταστούν οι 10.000 θετικές αποφάσεις των τελευταίων ετών. Η εισαγγελία ερευνά γιατί στη Βρέμη εγκρίθηκαν περισσότερες αιτήσεις ασύλου σε σχέση με τον μέσο όρο της χώρας, ενώ υπάρχουν υποψίες διαφθοράς εις βάρος συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Τον περασμένο μήνα, η εισαγγελία εκτίμησε ότι ώς και 1.200 αποφάσεις χορήγησης ασύλου σε μέλη της μειονότητας των Γιεζίντι από το Ιράκ και τη Συρία μπορεί να εκδόθηκαν την περίοδο 2013-2016 χωρίς οι αιτούντες να δικαιούνται στην πραγματικότητα διεθνούς προστασίας.

«Η εμπιστοσύνη στην ποιότητα των διαδικασιών ασύλου και στην ακεραιότητα του κέντρου υποδοχής στη Βρέμη έχει υποστεί τεράστια ζημιά», είπε ο Ζεεχόφερ, ο οποίος πιέζεται για το θέμα από το αντιμεταναστευτικό κόμμα AfD. Πιέσεις υφίσταται και η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασύλου (BAMF), Γιούτα Κορντ, η οποία θα παραστεί την ερχόμενη εβδομάδα στην έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, με τη συμμετοχή του Ζεεχόφερ. Η εισαγγελία της Νυρεμβέργης ερευνά καταγγελία εις βάρος και της ίδιας της Κορντ για διευκόλυνση παράνομης παραμονής στη Γερμανία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή