Διμέτωπη επίθεση από Φώφη Γεννηματά σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Διμέτωπη επίθεση από Φώφη Γεννηματά σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εφερε τον Τσίπρα στο γήπεδό της». Με αυτή τη φράση σχολιάζουν από τη Χαρ. Τρικούπη την παρουσία της Φώφης Γεννηματά στον απόηχο της συζήτησης στη Βουλή για τις εξελίξεις στην οικονομία, την οποία προκάλεσε η ίδια με την επιστολή της προ μηνός στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση. Το σχόλιο αυτό τεκμαίρεται, όπως λένε οι ίδιες πηγές, από το γεγονός πως ο πρωθυπουργός «δεν απάντησε επί της ουσίας στα ζητήματα της οικονομίας», επιλέγοντας να «πετάει την μπάλα στην εξέδρα», κάτι που αποδεικνύει «την υπεύθυνη στάση της κ. Γεννηματά να ζητήσει εκλογές τώρα».

Αξιοσημείωτο, πάντως, για το τι θα ακολουθήσει μέχρι τις εκλογές είναι πως οι ήδη τεταμένοι τόνοι μεταξύ Μαξίμου και ΚΙΝΑΛ ανέβηκαν και άλλο χθες, σε σημείο που αν το επίπεδο της αντιπολίτευσης είχε κλίμακα, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως χθες έφθασε στο υψηλότερο μέχρι τώρα σημείο του. Οι φράσεις «αρκετά με τα ψέματα, το πολιτικό σας αφήγημα στέρεψε» και «η συγκυβέρνησή σας δεν έχει καμιά νομιμοποίηση να εκχωρήσει εν κρυπτώ το μέλλον της χώρας» είναι ενδεικτικές του ύφους που υιοθέτησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατά την ομιλία της. Από τα πυρά, πάντως, της προέδρου του κόμματος δεν ξέφυγε ούτε η Ν.Δ., την οποία κατηγόρησε πως ακολουθεί την πολιτική του «ώριμου φρούτου» επιχειρώντας προφανώς με αυτόν τον τρόπο να πάρει ένα κομμάτι από τα ηνία της αντιπολίτευσης. Aπό τη Χαρ. Τρικούπη επισημαίνουν ακόμα ένα στοιχείο, το οποίο μάλιστα τοποθετούν ψηλά στην ατζέντα. Πρόκειται για το «πλήρες σχέδιο για την επόμενη μέρα» που παρουσιάστηκε από το βήμα της Βουλής και αναλύθηκε σε πέντε άξονες, μεταξύ των οποίων, η εθνική συναίνεση για την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και η μετατροπή του υπερταμείου από ταμείο εκποίησης σε ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Στόχος, όπως σημειώνουν ίδιες πηγές, να καταδειχθεί πως «δεν αρκεί η αντιπολίτευση, αλλά χρειάζονται προτάσεις».

Κοινή γραμμή

Την ίδια ώρα και ο Στ. Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής ζήτησε «πολιτική αλλαγή», κινούμενος στην ίδια κατεύθυνση με την κ. Γεννηματά και επιβεβαιώνοντας πως μετά το τετ α τετ της περασμένης εβδομάδας οι τόνοι στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ έχουν πέσει. Ο πρόεδρος του Ποταμιού μπορεί να απέφυγε να ζητήσει, όπως η κ. Γεννηματά, εκλογές μετ’ επιτάσεως, ωστόσο άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση αναφερόμενος στο λεγόμενο «ολιστικό σχέδιο» λέγοντας ότι πρόκειται για «ωραία, αλλά κενά λόγια». Τούτων δοθέντων, το κλίμα είναι ιδιαίτερα θετικό, καθώς υπάρχει εδραιωμένη η πεποίθηση πως η παράταξη βγήκε κερδισμένη από τη χθεσινή μονομαχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή