Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε το βραβείο Man Booker International για το 2018 τιμήθηκε η Πολωνή συγγραφέας Ολγα Τόκαρτζουκ  (φωτ.) για το μυθιστόρημά της «Flights», μεταφρασμένο ήδη στην αγγλική γλώσσα. Επελέγη ανάμεσα αρχικά σε 108 υποψηφιότητες. Το μυθιστόρημα «Flights» είναι ένα βιβλίο συνδεδεμένων θραυσμάτων από τον 17ο αιώνα έως σήμερα. «Μέσα από αιφνιδιαστικές αντιπαραθέσεις, η συγγραφέας μάς ταξιδεύει σε ένα γαλαξία αναχωρήσεων και αφίξεων, αφηγήσεων και αποκλίσεων, την ίδια στιγμή που διερευνά ζητήματα πλησίον της σύγχρονης παρακμής». Το βραβείο συνοδεύεται από έπαθλο 50.000 στερλινών.

(…) Tα παιδικά της χρόνια στη Σαντορίνη ζωντανεύει με έναν αβίαστο αυτοβιογραφικό λόγο η Μαρίζα Κωχ στο υπό έκδοση βιβλίο της «Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης» (εκδ. Μεταίχμιο). Το βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαΐου, φωτίζει άγνωστες πλευρές της ζωής της δημοφιλούς ερμηνεύτριας που σχετίζονται με στιγμές της ελληνικής μεταπολεμικής ιστορίας. Το βιβλίο συμπληρώνεται από φωτογραφικό υλικό και από δύο τραγούδια για τη Σαντορίνη. Η παρουσίαση θα γίνει στις 15 Ιουνίου στο Polis Art Café.

(…) Αλλαγή προσώπων στο Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου μετά τη λήξη της θητείας τους. Από το παλιό Δ.Σ. διατηρούνται ο Βασίλης Πουλαντζάς και ο Ρήγας Αξελός, οι οποίοι τοποθετούνται στις θέσεις του προέδρου και αντιπροέδρου αντίστοιχα, και το μέλος Μιχάλης Σταθόπουλος. Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι Λεωνίδας Βαρδαρός, Αλεξία Γαβρίλη, Κωνσταντίνος Τσιάνος και Ιωάννης Χρυσούλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή