Στο… γήπεδο η ρωσο-ουκρανική κόντρα

Στο… γήπεδο η ρωσο-ουκρανική κόντρα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντιπαράθεση Ρωσίας – Ουκρανίας, με έσχατες εκφάνσεις την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και τον συνεχιζόμενο εμφύλιο στην ανατολική Ουκρανία, έχει έντονες συνέπειες πλέον και στο ποδόσφαιρο, καθώς οι δύο χώρες ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν τα κορυφαία ποδοσφαιρικά γεγονότα της χρονιάς, δηλαδή τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κίεβο και το Μουντιάλ σε 11 ρωσικές πόλεις.

Χθες οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας προειδοποίησαν για πιθανή κυβερνοεπίθεση σε κρατικές υπηρεσίες και ιδιωτικές εταιρείες της Ουκρανίας ενόψει του μεθαυριανού τελικού της Λίβερπουλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Ολιμπίνσκι του Κιέβου. «Σκοπός της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση κατά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ», ανέφερε η ανακοίνωση της μυστικής υπηρεσίας SBU.

Επιπλέον οι ουκρανικές αρχές αποφάσισαν να επιβάλουν απόλυτο εμπάργκο σε ό,τι αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Ιουνίου-Ιουλίου εντός των συνόρων της χώρας, με απαγόρευση των μεταδόσεων όλων των αγώνων αλλά και μετακίνησης φιλάθλων από την Ουκρανία προς τη Ρωσία για τη διοργάνωση.

Τον Μάρτιο, η ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει σε όλους τους αθλητές της να συμμετάσχουν σε διοργανώσεις στη Ρωσία, επικαλούμενη το σκάνδαλο κρατικού ντόπινγκ στη γειτονική χώρα. Αργότερα το μέτρο έγινε πιο χαλαρό, προτείνοντας στους αθλητές να μη συμμετέχουν σε αγώνες εκεί και εάν πάνε δεν θα έχουν κάλυψη των εξόδων τους από το κράτος.

Ετσι κι αλλιώς, στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν έχει προκριθεί η Εθνική Ουκρανίας. Αυτό διευκόλυνε την απόφαση της κρατικής τηλεόρασης της Ουκρανίας να μη μεταδώσει τη διοργάνωση στους Ουκρανούς – ενδεχομένως φοβούμενη κύμα ρωσικής προπαγάνδας μέσω του Μουντιάλ. Τώρα η κυβέρνηση του Κιέβου κατέθεσε και νομοσχέδιο για την απαγόρευση μετάδοσης των αγώνων από οποιοδήποτε ουκρανικό μέσο.

Επιπλέον η Ουκρανία δεν θα στείλει ούτε εκπρόσωπό της στη σύνοδο της FIFA, που θα διεξαχθεί στη Ρωσία στις 13 Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή