Ξάνθη: Τρίτη στην Ευρώπη στα γκολ από φάουλ

Ξάνθη: Τρίτη στην Ευρώπη στα γκολ από φάουλ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ξάνθη είναι η τρίτη ομάδα στην Ευρώπη σε συχνότητα επιτυχίας τερμάτων από φάουλ με βάση τα στατιστικά των μεγάλων εγχώριων πρωταθλημάτων τη σεζόν που τελειώνει, σύμφωνα με το Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο CIES που εδρεύει στην Ελβετία.

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς σκόραρε συνολικά εννέα φορές με απευθείας εκτέλεση (ή αμέσως μετά) στη φετινή Σούπερ Λίγκα, δηλαδή ένα γκολ από φάουλ ανά 319 λεπτά αγώνων, ή κάθε τρεισήμισι αγώνες περίπου.

Μία ακόμη ελληνική ομάδα συμπεριλήφθηκε στην πρώτη 20άδα: ο Απόλλων Σμύρνης ήταν η ομάδα με τη 16η μεγαλύτερη συχνότητα σκοραρίσματος από φάουλ, με επτά επιτυχίες φέτος ή ένα γκολ ανά 411 λεπτά.

Πρώτη από όλα τα 15 εθνικά πρωταθλήματα που προπορεύονται στην κατάταξη της UEFA και εξέτασε η σχετική έρευνα ήταν η ελβετική Γιουνγκ Μπόιζ: η ομάδα της Βέρνης, που στέφθηκε και πρωταθλήτρια, κατέγραψε 12 τέρματα από φάουλ και συχνότητα ένα κάθε 277 λεπτά. Δεύτερη στην κατάταξη, και πρώτη από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, ήταν η ισπανική Τζιρόνα (ή Χιρόνα στα ισπανικά), με οριακά μεγαλύτερη συχνότητα από την Ξάνθη, στο ένα γκολ ανά 318 λεπτά και συνολικά 11 επιτυχίες.

Εκτός από τη Γιουνγκ Μπόιζ και την Τζιρόνα, τρεις ακόμη ομάδες είχαν διψήφιο αριθμό τερμάτων από φάουλ φέτος, με βάση στοιχεία ενημερωμένα έως τις 15 Μαΐου: Πρόκειται για την τουρκική Γκιόζτεπε με 10 γκολ και ένα ανά 321 λεπτά, την πορτογαλική Ρίο Αβε με 10 τέρματα, ένα ανά 328 λεπτά, και τη Γιουβέντους, επίσης με 10 γκολ και συχνότητα ένα ανά 354 λεπτά.

Την πρώτη δεκάδα από πλευράς συχνότητας σκοραρίσματος από φάουλ στα 15 μεγαλύτερα πρωταθλήματα συμπληρώνουν η Σάλκε (ανά 360 λεπτά), η πορτογαλική Μπράγκα (ανά 365 λεπτά), η τσεχική Μπάνικ Οστράβα (ανά 379 λεπτά) και η τουρκική Κασίμπασα (ανά 400 λεπτά).

Από τα μικρότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, που καταλαμβάνουν στην κατάταξη της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας τις θέσεις 16 έως 31, η ομάδα με τη μεγαλύτερη συχνότητα σκοραρίσματος από φάουλ ήταν η σερβική Ραντνίσκι Νις με 12 επιτυχίες, μία ανά 187 λεπτά, μπροστά από την ισραηλινή Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ με 11 γκολ, ένα κάθε 295 λεπτά, και την ουγγρική Χόνβεντ με εννέα τέρματα, ένα ανά 306 λεπτά. Τα στοιχεία μάλιστα δείχνουν ότι ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου πέτυχαν εννιά φάουλ-γκολ ο καθένας, χωρίς να δεχθούν ούτε ένα φέτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή