80 χρoνια πριν… 24-5-1938

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ: Προχθές το απόγευμα ετελέσθησαν εις το Παναθηναϊκόν Στάδιον […] οι ετήσιοι σχολικοί αγώνες […]. Η εορτή ήρχισε με την γραφικήν παρέλασιν 4.000 μαθητών και μαθητριών ενώπιον της Α.Μ. του Βασιλέως. […] Οι μαθηταί και αι μαθήτριαι έψαλαν τον Ολυμπιακόν Υμνον τη συνοδεία της φιλαρμονικής της Διοικήσεως της Πρωτευούσης και της μουσικής της φρουράς Αθηνών, είτα δε εγένετο η ορκωμοσία των αθλητών, την οποίαν ηκολούθησαν αι γυμναστικαί επιδείξεις των μαθητών και των μαθητριών […].

ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Κατά πληροφορίας εκ Λονδίνου, πολιτικοί τινες κύκλοι βεβαιούν ότι η κυβέρνησις προτίθεται να βολιδοσκοπήσει αύριον (σήμερον) το Βερολίνον αν δέχεται την πρότασιν της αποστολής Αγγλων παρατηρητών εις την περιοχήν των Σουδητών. Παρόμοια πρότασις θα γίνη και προς την Πράγαν [φωτ. Μ. Χότζα].

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ: «Απεκλείσθησαν» λοιπόν από την Ακαδημίαν οι κ.κ. Γ. Πωπ και Σ. Σκίπης. Και «πραξικοπηματικώς» […] η τάξις των Γραμμάτων της Ακαδημίας Αθηνών δι’ ομοφώνου αποφάσεώς της υπέδειξε τον έτερον των τριών υποψηφίων διά την έδραν του αθανάτου, κ. Ζαχαρίαν Παπαντωνίου […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή