Το Κονκλάβιο (24/05/18)

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι καλεσμένοι της Ντόρας

Δεν τολμώ να φανταστώ τι έχουν «ακούσει» οι τοίχοι της οικίας της Ντόρας Μπακογιάννη στη Γλυφάδα. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τα πατώματα και δη αυτά του περίφημου κήπου, όπου έχουν γίνει ουκ ολίγα γλέντια και τραπέζια. Ενα απ’ αυτά πληροφορούμαι ότι έγινε το βράδυ της Τετάρτης. Επίτιμοι προσκεκλημένοι της Ντόρας τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που βρίσκονταν στην Αθήνα μαζί με τον πρόεδρο της Συνέλευσης Μισέλ Νικολετί, δηλαδή περίπου 40 άτομα. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτοί εκεί.

Βαγγέλη μου…

Στη σύναξη της Ντόρας έδωσαν ακόμη το «παρών» όχι μόνον ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, που ούτως ή άλλως τα λένε συχνά στο Στρασβούργο, αλλά και οι Τασία Χριστοδουλοπούλου μετά του Θοδωρή Δρίτσα, ο Νίκος Βούτσης, οι Ανέτα Καββαδία, Σία Αναγνωστοπούλου και Νίνα Κασιμάτη, η Λιάνα Κανέλλη, ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Δημήτρης Καμμένος. Μη με ρωτάτε ποιος καθόταν με ποιον, αφού η διάταξη ήταν μάλλον χαλαρή και όλοι μιλούσαν με όλους. Κάποιοι χόρεψαν και με κάποιους και μάλιστα τανγκό. Δεν θα υπεισέλθω σε περισσότερες λεπτομέρειες μέχρι να λάβω στα χέρια μου τα σχετικά φωτογραφικά ντοκουμέντα, που πληροφορούμαι ότι υπάρχουν…

Φάντος και hangover

Μου λένε ότι η πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αν Μπρασέρ, ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από την έκπληξη που της έκαναν με τούρτα γενεθλίων. Οσο για τους υπόλοιπους ξένους προσκεκλημένους, αυτοί μάλλον συνέρχονται από τους μουσακάδες και τις κρητικές πίτες που κατανάλωσαν, συνοδεία αρκετών λίτρων τσικουδιάς. Πληροφορούμαι, μάλιστα, ότι χρέη dj έκανε η αδελφή της Λιάνας Κανέλλη. Το πρόγραμμα είχε μουσικές του κόσμου, ακόμα και φάντος – από σεβασμό στους καλεσμένους. Και αυτοί το τίμησαν δεόντως, καθώς μαθαίνω ότι το πάρτι έληξε γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα. Θύματα δεν υπήρξαν, ούτε τραυματίες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι χαίρουν άκρας υγείας, με εξαίρεση το hangover.

Γενέθλια Σαμαρά

Τα γενέθλιά του είχε χθες ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός δέχθηκε ευχές στο σπίτι του στην Κηφισιά. Σημειώνω, πάντως, ότι το προηγούμενο βράδυ μίλησε στην πρεσβεία της Κίνας για τη σημασία των σινοελληνικών σχέσεων.

Κιόλας ένας χρόνος

Για όσους αναρωτιούνταν, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η οικογένεια Μητσοτάκη θα το περάσει στα Χανιά. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον Κυριάκο, αλλά σε όλο το μητσοτακέικο. Το λέω επειδή πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και η οικογένεια θα συγκεντρωθεί στα Χανιά για το ετήσιο μνημόσυνο, το οποίο μαθαίνω ότι θα γίνει το Σάββατο στη Μητρόπολη Χανίων. Θα ακολουθήσει τραπέζι σε στενό οικογενειακό κύκλο.

O tempora o mores

Δύσκολες εποχές για βουλευτές. Οσονούπω θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στην επαφή με τους ψηφοφόρους για να μη βρεθούν υπόλογοι. Κι αυτό γιατί δεν είναι σαφές τι ακριβώς προβλέπει η νέα ευρωπαϊκή οδηγία για τη διατήρηση και την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για βουλευτές και κόμματα. Η νέα οδηγία ήταν ο λόγος που τις προάλλες συγκεντρώθηκαν στην Πειραιώς περί τους 40 βουλευτές της Ν.Δ. και συνεργάτες τους. Το «παρών» στην ενημέρωση έδωσε για ένα 20λεπτο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι περισσότεροι από τους βουλευτές σοκαρίστηκαν, καθώς έμαθαν, ας πούμε, ότι θα πρέπει να υπογράφουν σύμβαση εμπιστευτικότητας με συνεργάτες και εθελοντές, ότι για να συνεχίσουν την επικοινωνία με τους ψηφοφόρους τους θα πρέπει να κρατούν ένα πολύ λιτό αρχείο· και αυτό, αφού προηγουμένως έχουν τη συγκατάθεσή τους. O tempora o mores!

Ολοι οι καλοί χωράνε

Σας έλεγα χθες για το περίφημο κόκκινο τραπέζι με τα κεράσματα στη Σεβαστουπόλεως. Δεν είναι το μόνο. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν καλύτερα το μοναστηριακό τραπέζι. Είναι αυτό που βρίσκεται στα γραφεία του Ποταμιού στη Βουλή και απ’ όπου συνηθίζουν να περνούν οι πάντες (και από το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είναι δύο βήματα κοντά…) για να τσιμπήσουν κάτι φαγώσιμο, όταν διεξάγονται πολύωρες συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών. Το ίδιο συνέβη και χθες. Είχε προηγηθεί το γέμισμα του τραπεζιού με τα καλούδια (φρούτα και όχι μόνο), που συνήθως κουβαλάει ο Σταύρος Θεοδωράκης για τους συνεργάτες του. Ολοι οι καλοί χωράνε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή