Κίνα: 3.000 αγνοούμενα παιδιά εντοπίστηκαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Κίνα: 3.000 αγνοούμενα παιδιά εντοπίστηκαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κινεζική αστυνομία έχει εντοπίσει περίπου 3.000 αγνοούμενα παιδιά καθώς με τη βοήθεια της τεχνολογίας έχει δημοσιοποιήσει πληροφορίες σε δημοφιλείς εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ανάρτησε τις περιπτώσεις 3.053 αγνοούμενων παιδιών στο σύστημα «επανένωσης» τα τελευταία δύο χρόνια. Συνολικά 2.980, ή 97,6% των αγνοουμένων παιδιών, βρέθηκαν.

Το σύστημα, του οποίου η τέταρτη αναβάθμιση ολοκληρώθηκε σήμερα, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον τεχνολογικό κολοσσό Alibaba. Συνδέεται σε 25 εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και ενημερωτικές πλατφόρμες, σύμφωνα με το υπουργείο. Μόλις αναρτηθεί η περίπτωση ενός αγνοούμενου παιδιού, οι πληροφορίες εμφανίζονται στις εφαρμογές των χρηστών που βρίσκονται σε γειτονικές περιοχές, επιτρέποντάς τους να αναφέρουν ό,τι στοιχεία έχουν στην αστυνομία εύκολα και γρήγορα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή