Κοντονής: Και νόμιμος και παράνομος ο Ρουβίκωνας

Κοντονής: Και νόμιμος και παράνομος ο Ρουβίκωνας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το να πετάς τρικάκια να διαμαρτυρηθείς για κάτι που διαφωνείς είναι στα όρια της πολιτικής διαμαρτυρίας, σε άλλες περιπτώσεις έχουμε κατάφωρη καταπάτηση του νόμου», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στις ενέργειες της ομάδας αντιεξουσιαστών του «Ρουβίκωνα», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι είναι «άδικες και εκτός της πραγγματικότητας» οι αιτιάσεις ότι η κυβέρνηση καλύπτει τον Ρουβίκωνα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, o κ. Κοντονής, σημείωσε σχετικά ότι «είναι διαφορετικό πράγμα να υπάρχουν κάποιες, έστω οριακές, αλλά εντός των πλαισίων του νόμου, ενέργειες μίας συλλογικότητας και είναι διαφορετικό να έχουμε βιαιοπραγίες ή επιθέσεις σε μεμονωμένους επαγγελματίες ή λειτουργούς».

«Είναι γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις συλλήψεων έχουν εκδοθεί απαλλακτικές αποφάσεις. Σε άλλες περιπτώσεις έχουμε ξεκάθαρη παραβίαση του νόμου. Δηλαδή, το να μπαίνουν δέκα σε ένα συμβολαιογραφείο, να προπηλακίζουν και να προβαίνουν σε δολιοφθορές είναι απαράδεκτο. Ή το να μπαίνουν σε πρεσβείες δημιουργεί και πολιτικά προβλήματα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

Αναφερόμενος στις απειλές που εξαπέλυσαν μέλη της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι και η λεκτική βία αποτελεί μορφή βίας και συμπλήρωσε: «Γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός κατήγγειλε και μίλησε καθαρά για τις απειλές κατά του προέδρου της ΝΔ».

Τέλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, σχετικά με το ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα είναι «μωρά», υπογράμμισε ότι ο κ. Τόσκας αναφερόταν «στην πολιτική σκέψη και συγκρότησή τους» και όχι στη δράση τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή