Ν. Κορέα: «Λυπηρό» γεγονός η ματαίωση της Συνόδου λέει ο Μουν Τζε-ιν

Ν. Κορέα: «Λυπηρό» γεγονός η ματαίωση της Συνόδου λέει ο Μουν Τζε-ιν

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν εξέφρασε την έντονη λύπη του για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ να ματαιώσει τη Σύνοδο Κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, που ήταν προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο τη νοτιοκορεατική προεδρία.

«Είμαι ιδιαίτερα σαστισμένος και είναι πολύ λυπηρό ότι η Σύνοδος μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ δεν θα διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου, όπως ήταν προγραμματισμένο», τόνισε ο Μουν σε μια συνάντηση με τους ανώτατους αξιωματούχους ασφαλείας της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το Yonhap ανέφερε ότι ο Μουν παρότρυνε για άμεσες συνομιλίες μεταξύ Τραμπ και Κιμ και σημείωσε ότι η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου δεν θα πρέπει να καθυστερήσει λόγω της απόφασης ματαίωσης της Συνόδου.

Ο πρόεδρος Μουν συναντήθηκε εκτάκτως με τον σύμβουλό του σε θέματα ασφαλείας και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, μετά την ανακοίνωση ματαίωσης της Συνόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή