Μητσοτάκης: Πρέπει να εμπιστευτούμε τους Eλληνες και την κοινωνία

Μητσοτάκης: Πρέπει να εμπιστευτούμε τους Eλληνες και την κοινωνία

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημόσιο διάλογο με βασικό αντικείμενο τις ικανότητες που πρέπει να έχουν οι ηγέτες στις ημέρες μας, είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον καθηγητή και συγγραφέα του βιβλίου «Ηγεσία», Δημήτρη Μπουραντά.

Η συζήτηση τους έγινε στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών και για περίπου μια ώρα, οι δυο συνομιλητές ξεδίπλωσαν τις βασικές τους θέσεις για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας ηγέτης, με ειδικές αναφορές στην κατάσταση που περνά η χώρα μας.

«Εχουμε τεράστιο έλλειμμα ηγεσίας και τεράστιο περίσσευμα ηγεμονίας» τόνισε ο κ. Μπουραντάς και επισήμανε ότι ένας καλός ηγέτης πρέπει να είναι και καλός μάνατζερ, θέση με την οποία συμφώνησε απόλυτα ο κ. Μητσοτάκης.

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να συγχέουμε τον ηγέτη με τον τσαρλατάνο, τον δημαγωγό και τον λαϊκιστή.

«Ο ηγέτης οδηγεί σε καλύτερο μέλλον» εξήγησε και ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως ηγέτης είναι εκείνος που μπορεί να συμπαρασύρει σε έναν κοινό στόχο και να εμπνεύσει.

Και οι δυο ανέφεραν βασικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν τους ηγέτες και έβαλαν στην κουβέντα έννοιες όπως η εντιμότητα, η υπευθυνότητα, η ικανότητα, η ταπεινότητα

Ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε επίσης ότι απαιτείται σεβασμός και εμπιστοσύνη στους πολίτες.

«Πρέπει να εμπιστευτούμε τους Eλληνες και την κοινωνία» είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ μίλησε για έννοιες όπως αριστεία και αξιολόγηση

«Αριστος δεν είναι ο καλύτερος μαθητής αλλά εκείνος που προσπαθεί να γίνει ο καλύτερος που μπορεί» επεσήμανε o πρόεδρος της ΝΔ .

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή