Μαδούρο: Μην με κατηγορείτε για την κρίση στη χώρα

Μαδούρο: Μην με κατηγορείτε για την κρίση στη χώρα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε σήμερα ότι το να κατηγορείται ο ίδιος για την οικονομική κατάρρευση της χώρας είναι μια «ηλίθια απλούστευση», αλλά δεσμεύτηκε να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου και να ανοίξει το διάλογο με επικεφαλής επιχειρήσεων.

Ο Μαδούρο, ο οποίος επανεξελέγη την Κυριακή για μια δεύτερη, συνεχόμενη εξαετή θητεία, ορκίστηκε σήμερα ενώπιον της Συντακτικής Συνέλευσης, μόλις τέσσερις ημέρες μετά τις εκλογές που αμφισβητούνται έντονα –σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αναγνωρίζονται καν– από τη διεθνή κοινότητα.

Η νέα του θητεία θα ξεκινήσει επισήμως στις 10 Ιανουαρίου 2019.

Ο Μαδούρο αντέκρουσε την κριτική για την νομιμότητα της επανεκλογής του, χαρακτηρίζοντας την κριτική ένα αμερικανικό σχέδιο υπονόμευσής του και ανέφερε ότι οι αντίπαλοι του κάνουν λάθος να τον κατηγορούν για την κρίση της Βενεζουέλας.

«Είναι μια ηλίθια απλούστευση να πιστεύουμε ότι αυτό το πρόβλημα οφείλεται στον Νικολάς Μαδούρο. Είναι ένα πρόβλημα ολόκληρης της χώρας», δήλωσε σε μια ομιλία του, φορώντας μια κορδέλα στα χρώματα της σημαίας της Βενεζουέλας.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι μόνος του δεν θα μπορέσει να μεταμορφώσει την οικονομία.

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό… Ποιος θα μας σώσει; Ο Σούπερμαν; Ή ο Σούπερ-Νίκο;» αναρωτήθηκε, χρησιμοποιώντας το μικρό του όνομα.

«Κανείς από τους δύο δεν υπάρχει, αλλά έχουμε έναν Σούπερ-Λαό», είπε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή