Χαρίτσης: Η ολοκλήρωση του προγράμματος βαίνει ομαλά

Χαρίτσης: Η ολοκλήρωση του προγράμματος βαίνει ομαλά

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το Eurogroup επικύρωσε τη συμφωνία για την 4η αξιολόγηση και αποτύπωσε τη βούληση όλων των μερών για τη ρύθμιση του χρέους και την ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος έως τις 21 Ιουνίου 2018», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Ο υπουργός, μιλώντας στην εκπομπή «Focus» στην ΕΡΤ1, πρόσθεσε ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος βαίνει ομαλά, μετά και τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, αν και όπως είπε, υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν και εξελίξεις που σε κάποιες περιπτώσεις υπερβαίνουν το ελληνικό ζήτημα.

«Αλλά η συμφωνία έκλεισε και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει και η νομοθέτηση των συμφωνηθέντων, ενώ στις 21 Ιουνίου θα επικυρωθεί η συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά .

Ο στρατηγικός στόχος είναι η έξοδος από το μνημόνιο και έχει σημασία ότι η Ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να επιτύχει πολύ σημαντικές συμφωνίες σε ευρύ πεδίο και σε βάθος χρόνου, ανέφερε ο κ. Χαρίτσης και ανέφερε ως παραδείγματα τις ρυθμίσεις για την επέκταση και τη διεύρυνση των δικαιούχων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, την ενιαία τιμή βιβλίου που ήταν αίτημα του κλάδου, τις ρυθμίσεις για την προσέλκυση επενδύσεων και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, τις ρυθμίσεις για τη δημόσια διοίκηση, όπως ότι επανερχόμαστε σε καθεστώς ένα προς ένα στις προσλήψεις και τις απολύσεις, καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού λόγω της κρίσης.

«Η ανάπτυξη έχει πολύ σημαντική περιφερειακή διάσταση και το πρώτο αίτημα που δηλώνεται από τους φορείς σε όλη τη χώρα είναι η έλλειψη προσωπικού, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα εργαλεία αναπτυξιακής πολιτικής», όπως είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή