Ποινή αποκλεισμού στον Ι. Λαγό της Χ.Α.

Ποινή αποκλεισμού στον Ι. Λαγό της Χ.Α.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την επιεική για τέτοιες επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις, πλην όμως την αυστηρότερη προβλεπόμενη πειθαρχική ποινή του ισχύοντος Κανονισμού της Βουλής, δηλαδή 15νθήμερο αποκλεισμό από τις συνεδριάσεις και περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης στο μισό, τιμωρήθηκε χθες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ι. Λαγός, για την πρόσφατη υπόθεση βίαιης και υβριστικής συμπεριφοράς του κατά μελών του Κοινοβουλίου.

Ηταν στα τέλη του Μαρτίου, όταν από του βήματος της Ολομέλειας, ο εν λόγω βουλευτής όχι μόνο χαρακτήριζε «προδότες και πουλημένους» πολιτικούς άλλων κομμάτων με αφορμή το Σκοπιανό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και κινήθηκε απειλητικά εναντίον εκείνων των μελών της Εθνικής Αντιπροσωπείας που διαμαρτυρόμενοι ζητούσαν να ανακληθεί στην τάξη. Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την ημέρα κατέστη αναγκαίο να παρέμβουν στελέχη της Φρουράς της Βουλής εντός της Ολομέλειας, προκειμένου να αποτραπεί βιαιοπραγία του εκτός ελέγχου υπόδικου βουλευτή της Χρ. Αυγής.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε με την ομόφωνη απόφαση των παρόντων για την επιβολή της προαναφερθείσας πειθαρχικής ποινής, ο θεωρούμενος πλέον και «δεξί χέρι» του αρχηγού, αφού αρχικώς διαμαρτυρήθηκε επειδή όπως είπε του δόθηκε λίγος χρόνος για να απολογηθεί για τη συμπεριφορά του, στη συνέχεια δήλωσε αμετανόητος και πως ουσιαστικά θα επαναλάβει και στο μέλλον τέτοιες συμπεριφορές. «Θα σας αναγκάσω, μέσα από αυτή τη διαδικασία, για άλλη μία φορά να ξεφτιλιστείτε. Σας αποκάλεσα “προδότες” και “πουλημένους”. Επιμένω στους χαρακτηρισμούς αυτούς. Δεν πρόκειται ποτέ να με κάνετε να ζητήσω συγγνώμη ή συγχώρεση από εσάς. Θα συνεχίσω, θα είμαι απέναντί σας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή