ΗΠΑ και Νότια Κορέα συνεχίζουν τις προσπάθειες για να γίνει η συνάντηση Τραμπ – Κιμ

ΗΠΑ και Νότια Κορέα συνεχίζουν τις προσπάθειες για να γίνει η συνάντηση Τραμπ – Κιμ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται προκειμένου να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να διεξαχθούν συνομιλίες ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Βόρεια Κορέα, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε το ΥΠΕΞ στη Σεούλ.

Η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Κανγκ Γκιάουνγκ-χα και ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο κατέληξαν σε αυτή τη θέση κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει τη Σύνοδο Κορυφής με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, που προγραμματιζόταν να διεξαχθεί τη 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η Σεούλ εξάλλου σκοπεύει να συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη βελτίωση των σχέσεών της με την Πιονγκγιάνγκ, τόνισε ο υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Τσου Μιονγκ-γκιουν.

«Η κυβέρνησή μας θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, προκειμένου να εφαρμοστεί» η συμφωνία στην οποία κατέληξαν στα τέλη του Απριλίου ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ενόψει της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου, σημείωσε ο Τσου, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

«Φαίνεται ότι (η Βόρεια Κορέα) παραμένει ειλικρινής όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας και στις προσπάθειες της για την αποπυρηνικοποίηση και την αποκατάσταση της ειρήνης», πρόσθεσε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή