Φ. Καραβίας: Μεγάλες προσδοκίες από τις διεθνείς δραστηριότητες της Eurobank

Φ. Καραβίας: Μεγάλες προσδοκίες από τις διεθνείς δραστηριότητες της Eurobank

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σημασία που έχουν οι διεθνείς δραστηριότητες για τον όμιλο Eurobank υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας μιλώντας σε εκδήλωση στη Σερβία, με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών παρουσίας του ομίλου στη χώρα. Οπως υπογράμμισε ο κ. Καραβίας, «οι διεθνείς δραστηριότητες θα εξακολουθήσουν να διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο για την τράπεζα και μελλοντικά».

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, σημείωσε ότι «η ενίσχυση των ισχυρών επιχειρηματικών δεσμών, που υπάρχουν ήδη μεταξύ των χωρών της περιοχής, μπορεί να αποδειχθεί μια ευνοϊκή κατάσταση για όλους. Μπορούμε να είμαστε ένας σημαντικός παίκτης στην αγορά της Σερβίας, ελπίζοντας να συμβάλουμε στην ευημερία του σερβικού λαού και της σερβικής οικονομίας». Η Σλάβικα Παύλοβιτς, πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της Eurobank στη Σερβία σημείωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που η Eurobank Serbia είναι τράπεζα πρώτης επιλογής για τους πελάτες μας. Τα τελευταία χρόνια εδραιώσαμε τις δραστηριότητές μας, διατηρήσαμε μια ισορροπημένη ανάπτυξη και πετύχαμε να κατατασσόμαστε στις πρώτες δέκα τράπεζες της χώρας. Η Eurobank Serbia διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση, η οποία αντιστοιχεί στο 8% των συνολικών κεφαλαίων του τραπεζικού τομέα στη Σερβία και αποτελεί μια σημαντική εγγύηση σταθερότητας για τους εταίρους μας, τους πελάτες και τους υπαλλήλους μας. Το περασμένο έτος ήταν πολύ επιτυχημένο για την τράπεζα.

Οι χορηγήσεις αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 15%, κατανεμημένες ομοιόμορφα μεταξύ της λιανικής τραπεζικής και της τραπεζικής επιχειρήσεων. Βελτιώσαμε την γκάμα υπηρεσιών που προσφέρουμε μέσω των ψηφιακών καναλιών και επεκτείναμε την πελατειακή μας βάση. Το 2017, η κερδοφορία της Eurobank Serbia σημείωσε αύξηση κατά 17% σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του 2016. Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε καινοτόμες λύσεις στις συναλλαγές μας. Θα επικεντρωθούμε στην τραπεζική των μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών, χωρίς να παραμελήσουμε τους άλλους πελάτες μας στη λιανική τραπεζική, προσφέροντάς τους υπηρεσίες και προϊόντα που ταιριάζουν στις ανάγκες τους και συμβαδίζουν με τις τελευταίες τάσεις στον τραπεζικό κλάδο».

Σημειώνεται ότι η Eurobank Serbia δραστηριοποιείται στη Σερβία από το 2003 και σήμερα συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων ξένων επενδυτών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, με συνολικό ενεργητικό 1,2 δισ. και χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους 1 δισ. Συνολικά, στο εξωτερικό ο όμιλος διαθέτει ενεργητικό 10,8 δισ. ευρώ (Κύπρος 4,5 δισ., Βουλγαρία 3,5 δισ., Λουξεμβούργο 1,4 δισ. και Σερβία 1,2 δισ.) και δίκτυο 254 καταστημάτων και 26 επιχειρηματικών κέντρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή