Αμφισβητεί τις κατηγορίες ο Μόζες Φάροου

Αμφισβητεί τις κατηγορίες ο Μόζες Φάροου

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο θετός γιος του Γούντι Αλεν, ο Μόζες Φάροου, αμφισβητεί τις κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης που διατύπωσε η αδελφή του Ντίλαν εις βάρος του σκηνοθέτη, σε εκτενές κείμενο που ανήρτησε στο Διαδίκτυο και στο οποίο κατηγορεί τη θετή μητέρα του για την κακοποίηση των παιδιών της. Η Ντίλαν Φάροου κατηγορεί τον Γούντι Αλεν ότι την κακοποίησε σεξουαλικά τον Αύγουστο του 1992, όταν ήταν 7 ετών. Δύο ξεχωριστές έρευνες που διενεργήθηκαν τότε, επί μήνες, απάλλαξαν από τις κατηγορίες τον σκηνοθέτη.

Προχθές, Τετάρτη, ο 40χρονος Μόζες που υιοθετήθηκε το 1980 από τη Μία Φάροου και το 1992 από τον Γούντι Αλεν, ανήρτησε μακροσκελές μήνυμα στο οποίο αμφισβητεί τις κατηγορίες της αδελφής του και δηλώνει ότι «δεν μπορεί πλέον να μένει σιωπηλός, ενώ (ο πατριός του) συνεχίζει να κατηγορείται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε».

Εξηγεί ότι την ημέρα που υποτίθεται ότι εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, τρεις ενήλικες υπήρχαν με τον Γούντι Αλεν μέσα στο σπίτι της Μία Φάροου στο Κονέκτικατ. Οι τρεις γυναίκες –δύο γκουβερνάντες και μία δασκάλα– είχαν ειδοποιηθεί από τη Μία Φάροου ότι δεν πρέπει να χάσουν από τα μάτια τους τον Αλεν. Η ηθοποιός δεν τον εμπιστευόταν αφότου ανακάλυψε τη σχέση του σκηνοθέτη και της θετής κόρης της Σουν-Γι Πρεβίν, σύμφωνα με τον Μόζες Φάροου.

Ο θετός γιος, 14 ετών τότε, δηλώνει ότι θυμάται ότι είχε στο μυαλό του να παρακολουθεί τον θετό πατέρα του εκείνη την ημέρα, πάντα με εντολή της Μία Φάροου. «Κανείς από εμάς δεν πρέπει να είχε αφήσει την Ντίλαν να βγει από το δωμάτιό της με τον Γούντι, έστω κι αν αυτός είχε προσπαθήσει», δηλώνει ο Μόζες που υιοθετήθηκε σε ηλικία 2 ετών από τη Μία Φάροου στη Νότια Κορέα όπου γεννήθηκε.

Εκφράζει επίσης σοβαρές αμφιβολίες για το ενδεχόμενο η επίθεση να έγινε στη σοφίτα.

Η Ντίλαν Φάροου, η οποία πρόσφατα είχε τη δημόσια υποστήριξη του αδελφού της Ρόναν Φάροου, είπε ότι έπαιζε με ένα ηλεκτρικό τρενάκι όταν ο Γούντι Αλεν την πλησίασε και της επιτέθηκε.

«Η Ντίλαν ήταν μόνη με τον Γούντι στο διαμέρισμά του αμέτρητες φορές επί χρόνια, χωρίς έναν υπαινιγμό για ανάρμοστη συμπεριφορά, ωστόσο ορισμένοι θα ήθελαν να γίνει πιστευτό ότι στην ηλικία των 56 ετών αποφάσισε ξαφνικά να παρενοχλεί σεξουαλικά παιδιά μέσα σε ένα σπίτι γεμάτο από εχθρικά πρόσωπα που είχαν εντολή να τον παρακολουθούν στενά». Ο 40χρονος κατηγορεί τη Μία Φάροου ότι χειρίστηκε επιδέξια την Ντίλαν, ώστε αυτή να κατηγορήσει τον Γούντι Αλεν και βεβαιώνει ότι ο ίδιος εξωθήθηκε να στραφεί κατά του πατριού του, μέχρι του σημείου να γράψει επιστολή στην οποία τον κατηγορούσε και την οποία διάβασε μπροστά στις κάμερες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κατοικία στο Κονέκτικατ. «Αυτή η δημόσια καταγγελία του πατέρα μου παραμένει η μεγαλύτερη τύψη της ζωής μου», γράφει.

Oπως έχει κάνει επανειλημμένως, ο Μόζες Φάροου δηλώνει ότι υπέστη κακοποίηση από τη μητριά του. Oπως αναφέρει, η Φάροου χτυπούσε συχνά αρκετά από τα παιδιά της και δεν δίσταζε τα σέρνει κατάχαμα και να τα κλείνει μέσα σε μία τουαλέτα ή ένα ντουλάπι. Η Φάροου απέκτησε τέσσερα βιολογικά παιδιά και υιοθέτησε άλλα δέκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή