Πρόσωπα της Παρασκευής

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σημαντική σύγχρονη Αμερικανίδα συγγραφέας, η Hanva Yanagihara, (φωτ.) έρχεται στην Αθήνα καλεσμένη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Με το όνομά της να φιγουράρει ανάμεσα στους φιναλίστ για τις σημαντικότερες διακρίσεις (National Book Award, Man Booker Prize), η Yanagihara θα βρεθεί στην κεντρική σκηνή της Στέγης τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, στις 7 το βράδυ και θα συζητήσει με τον συγγραφέα Γιώργο – Ικαρο Μπαμπασάκη, για τη λογοτεχνία, τη ζωή, την έμπνευση. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το μυθιστόρημά της «Λίγη ζωή», ενώ τον Οκτώβριο 2018 θα κυκλοφορήσει το επόμενο με τίτλο «Οι άνθρωποι στα δέντρα».

(…) Κάτι παραπάνω από ένα μήνα πριν από τις εμφανίσεις τους στο Ηρώδειο (3-4/7), οι Calexico κυκλοφόρησαν ένα νέο βίντεο κλιπ, με τη συνοδεία στίχων για το τραγούδι τους «Another Space». Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Τζόι Μπερνς και Τζον Κονβερτίνο, το βίντεο αποτελεί «μια υπνωτιστική ματιά στην καθημερινότητα με τη μέθοδο του time lapse».

(…) Μεγάλη αδυναμία φαίνεται πως έχει στον μύθο του Κουασιμόδου και της «Παναγίας των Παρισίων» ο Ιντρις Ελμπα. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, ο Βρετανός ηθοποιός είναι έτοιμος να γίνει πρωταγωνιστής, σκηνοθέτης αλλά και παραγωγός σε μια μοντέρνα προσέγγιση της δημοφιλούς ιστορίας, για λογαριασμό μάλιστα του Netflix.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή