Ο Ναδάλ στο… κάστρο του

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζούμε στην εποχή της «σκόνης», όπου δεσπόζει το Ρολάν Γκαρός. Το δεύτερο κατά χρονική σειρά τουρνουά γκραν σλαμ κάθε έτους, αρχίζει την Κυριακή στα χωμάτινα κορτ του Παρισιού και έπειτα από 15 ημέρες θα γνωρίζουμε τον βασιλιά και τη βασίλισσα της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο Ράφα Ναδάλ δείχνει ικανός να κατακτήσει τον ενδέκατο τίτλο του στο Ρολάν Γκαρός. Χωρίς ίχνος υπερβολής, ο Ισπανός μοιάζει ανίκητος. Δεν είναι τυχαίο πως θεωρείται ο κορυφαίος τενίστας στο χώμα όλων των εποχών. Στην παρούσα φάση, μόνο ο Ντόμινικ Τιμ μπορεί να του βάλει υψηλά εμπόδια. Το γεγονός πως τον νίκησε στο Μάστερς της Μαδρίτης, επιβεβαιώνει του λόγου το ασφαλές. Εμπόδια τα οποία, ωστόσο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν ανυπέρβλητα, αφού το Παρίσι είναι το δεύτερο σπίτι του Ναδάλ.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του παρισινού γκραν σλαμ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον Στέφανο Τσιτσιπά. «Είναι ο σταρ της επόμενης γενιάς που αξίζει να παρακολουθήσουν οι φίλοι του τένις», τονίζεται χαρακτηριστικά. Οχι άδικα για τον 19χρονο Ελληνα τενίστα, νούμερο 40 στον κόσμο, καθώς εδώ και ένα μήνα έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά του. Στη Βαρκελώνη έχασε στον τελικό από τον Ναδάλ, νικώντας στον προημιτελικό τον Τιμ (Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη)! Στο Εστορίλ αποκλείστηκε στον ημιτελικό γύρο, αποκλείοντας στον 2ο γύρο τον Κέβιν Αντερσον (Νο 8)! Επίσης, στη Ρώμη πέτυχε δύο νίκες στα προκριματικά για να χάσει στις λεπτομέρειες στον 2ο γύρο από τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο (Νο 6) με 7-5, 6-3.

Στο ταμπλό των γυναικών, η Σιμόνα Χάλεπ «κουβαλάει» τον τίτλο του φαβορί. Φυσικά, οι Ελληνες φίλοι του τένις θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη Μαρία Σάκκαρη που βρίσκεται στην 39η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Προέρχεται από τη σπουδαία πορεία της στο Μάστερς της Ρώμης, όπου νίκησε την Μπέρτνες (Νο 15) και την Πλίσκοβα (Νο 5) για να ηττηθεί από την Κέρμπερ (Νο 12) στον δρόμο προς τον προημιτελικό γύρο. Οι δύο Ελληνες θα αγωνιστούν και στο διπλό, ο μεν Τσιτσιπάς με συμπαίκτη τον Κύπριο Μάρκο Παγδατή, η δε Σάκκαρη μαζί με την Πέτρα Μάρτιτς από την Κροατία. Να σημειωθεί πως τα χρηματικά έπαθλα έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι κατά 10%. Οι νικητές του απλού θα πάρουν από 2.200.000 ευρώ, ενώ η δεύτερη θέση αντιστοιχεί σε 1.120.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή