Νέο Nissan Leaf, οριστικά στην εποχή του ρεύματος

Νέο Nissan Leaf, οριστικά στην εποχή του ρεύματος

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan πάτησε Ελλάδα και συγκεκριμένα παρουσιάστηκε επίσημα στους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ΝΟΗΣΙΣ Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη, όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά το νέο Nissan Leaf.

Περισσότεροι από 300.000 πελάτες έχουν επιλέξει το πρώτης γενιάς Leaf από το 2010, οπότε και κυκλοφόρησε. Τώρα το ολοκαίνουργιο μοντέλο προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια, βελτιωμένο δυναμικό σχεδιασμό, κορυφαίες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού και βελτιωμένη συνδεσιμότητα.

Αφού ψηφίστηκε ως «Πράσινο» Αυτοκίνητο της Χρονιάς και έλαβε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία με πέντε αστέρια στην ασφάλεια από το πρόγραμμα αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων στην Ιαπωνία, τώρα έρχεται να προστεθεί στο «χαρτοφυλάκιό» του και η κορυφαία βαθμολογία των 5 αστέρων στις πλέον αυστηρές δοκιμές ασφάλειας του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού ασφάλειας, Euro NCAP.

Με συνολικό μήκος 4,49 μ., πλάτος 1,79 μ., ύψος 1,54 μ. και μεταξόνιο 2,70 μ., το νέο Leaf διαθέτει κομψό προφίλ, με «κοφτερή», δυναμική εμφάνιση, όπως και εξαιρετική αεροδυναμική με συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0,28.

Το νέο Nissan Leaf έχει εντελώς ανασχεδιασμένο εσωτερικό, το οποίο εστιάζει στον οδηγό και συνδυάζει την έξυπνη χρήση του χώρου με τη βέλτιστη λειτουργικότητα. Ο χώρος αποσκευών χωρητικότητας 435 λίτρων και το αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα 60/40 προσφέρουν εντυπωσιακές επιλογές αποθήκευσης και μέγιστη χρηστικότητα, καθιστώντας το νέο μοντέλο ένα οικογενειακό αυτοκίνητο. Η μέγιστη χωρητικότητα αποσκευών με πτυσσόμενα τα καθίσματα φτάνει τα 1.176 λίτρα.

Ισχύς και φόρτιση

Το νέο e-powertrain προσφέρει ισχύ 110 kW και ροπή 320 Nm, βελτιώνοντας την επιτάχυνση από 0 έως 100 km/h στα 7,9 δευτερόλεπτα. Το νέο Nissan Leaf έχει εμβέλεια 378 km NEDC. Επιπλέον, το νέο Nissan Leaf είναι το πρώτο EV που υποβλήθηκε σε δοκιμές WLTP, επιτρέποντας στους κατόχους του να οδηγούν έως και 415 χλμ. σε συνθήκες πόλης, με μία μόνο φόρτιση. Ο χρόνος φόρτισης από τη στιγμή ειδοποίησης μέχρι το 80% (γρήγορη φόρτιση – 50 kw) διαρκεί 40 με 60 λεπτά, ενώ είναι 7,5 ώρες από τη στιγμή ειδοποίησης έως το 100% με το Wallbox των 7 Kw.

Παράλληλα είναι εξοπλισμένο με την πρωτοποριακή τεχνολογία Intelligent Mobility, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας του οδηγού ProPILOT για ασφαλέστερη και πιο άνετη οδήγηση, όπως και με το ProPILOT Park, για πλήρως αυτόνομο τρόπο στάθμευσης με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το ProPILOT έχει σχεδιαστεί για χρήση σε μία λωρίδα σε έναν αυτοκινητόδρομο και έχει βελτιστοποιηθεί για λειτουργία σε βαριά κυκλοφοριακή συμφόρηση ή σε σενάρια οδήγησης σε αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας. Επίσης, η νέα επαναστατική τεχνολογία e-Pedal του Nissan Leaf αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι οδηγούν, επιτρέποντας την επιτάχυνση, την επιβράδυνση και την πλήρη στάση με την απλή αύξηση ή μείωση της πίεσης που ασκείται στο γκάζι. Απελευθερώνοντας το γκάζι, το αυτοκίνητο θα επιβραδύνει και θα φτάσει σε πλήρη στάση, ακόμη και αν βρίσκεται σε ανηφορικό σημείο, χωρίς να χρειαστεί να πιέσετε το πεντάλ του φρένου.

Νέο Nissan Leaf, οριστικά στην εποχή του ρεύματος-1

Με εντελώς ανασχεδιασμένο εσωτερικό το νέο Nissan Leaf.

Η νέα βελτιωμένη οθόνη 7 ιντσών απεικονίζει βασικά χαρακτηριστικά λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων του ηχοσυστήματος και της πλοήγησης. Η τελευταία έκδοση του συστήματος πλοήγησης Nissan Connect EV περιλαμβάνει συνδεσιμότητα Bluetooth και ραδιόφωνο DAB. Εκτός από τις τυπικές λειτουργίες πλοήγησης, περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τα πλησιέστερα σημεία φόρτισης. Τα Apple CarPlay και Android Auto είναι επίσης διαθέσιμα για βελτιωμένη συνδεσιμότητα.

Το νέο Nissan Leaf διατίθεται και στην ελληνική αγορά με τιμή εκκίνησης τις 32.990 ευρώ και σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις: Acenta, N Connecta και Techna.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή