Απειλούν ξανά κατοίκους του Πεδίου του Αρεως

Απειλούν ξανά κατοίκους του Πεδίου του Αρεως

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων αλλά και του πρόεδρου της ΚΕΔΕ προκάλεσαν οι νέες απειλές που εξαπέλυσαν άγνωστοι κατά όσων κατοίκων του Πεδίου του Άρεως που δραστηριοποιούνται για την εκδίωξη των εμπόρων ναρκωτικών και την ανάταξη του μεγαλύτερου πάρκου της Αθήνας.

Σε ανάρτησή του ο κ. Καμίνης αναφέρει:

«Αφίσες ντροπής αναρτήθηκαν γύρω από το Πεδίον του Άρεως. Στοχοποιούν κατοίκους της περιοχής, όπως τη Μιμή Ντενίση, που έχουν κινητοποιηθεί μαζί μας, ενάντια στη διακίνηση & χρήση ναρκωτικών. Οι αρμόδιες αρχές να αντιμετωπίσουν αμέσως αυτή τη χυδαία ενέργεια επικήρυξης ενός πολίτη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η ενασχόληση μου με το ζήτημα του Πεδίου του Άρεως φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει πολύ τους «γνωστούς – αγνώστους», που έχουν πετύχει, με την ανοχή της Περιφέρειας Αττικής που έχει την ευθύνη διαχείρισης του, να το μετατρέψουν από χώρο πρασίνου και αναψυχής για το σύνολο των πολιτών της Αθήνας, σε χώρο ανομίας και παραβατικότητας.

Την ενόχληση τους αυτή σε βάρος του προσώπου μου την εξέφρασαν δημόσια, φτάνοντας στο σημείο ακόμη και να με απειλήσουν, μαζί με άλλους επώνυμους πολίτες που έχουν τις ίδιες αγωνίες για την πόλη της καρδιάς μας.

Τους λέω ξεκάθαρα ότι δεν τους φοβάμαι, αυτοί πρέπει να φοβούνται.

Να φοβούνται την οργή και την αποφασιστικότητα της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της Αθήνας, που δεν ανέχεται πλέον να απειλείται η καθημερινότητά της από μικρές μειοψηφίες.»

(…) Το Πεδίο του Άρεως, το εμπορικό κέντρο της Αθήνας, οι γειτονιές της πόλης μας, ανήκουν στους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Εδώ δεν πρέπει να έχει θέση καμία παραβατική συμπεριφορά, από κανέναν κουκουλοφόρο , από κανέναν έμπορο ναρκωτικών, από κανένα λαθρέμπορο

(…)

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Η επιλεκτική ανοχή της, που έχει σαφώς ιδεολογικοπολιτικές βάσεις, απέναντι στις οργανωμένες μειοψηφίες που μετατρέπουν από καιρό σε καιρό και κατά βούληση την Αθήνα σε ανοχύρωτη πόλη, χωρίς συνέπειες, πρέπει επιτέλους να τερματιστεί.

Στοχοποίηση

Οι νέες απειλές εις βάρος κατοίκων του Πεδίου του Άρεως προήλθε μέσω αφισών που υπογράφονται από το «αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αρχιτεκτονικής».

Στις αφίσες οι κάτοικοι του Πεδίου του Άρεως εγκαλούνται για «συγκαλυμμένο ρατσισμό» επειδή ζητούν «ασφάλεια, καθαρισμό και φωτισμό» και επειδή διαμαρτύρονται για το εμπόριο ναρκωτικών.

Γίνεται επίσης υποτιμητική αναφορά στους ανθρώπους που κάνουν τζόκινγκ στο Πεδίον του Άρεως αλλά και σε όσους μαζεύουν τα περιττώματα των σκυλιών τους…

Στην αφίσα στοχοποιείται ευθέως η ηθοποιός Μιμή Ντενίση με μεγάλη φωτογραφία από τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία της ομάδας «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως» να βάψει λευκή την πρόσοψη του ερειπωμένου αναψυκτηρίου «Green Park», όπου τις νύχτες μεταφέρεται η πιάτσα ναρκωτικών από το εσωτερικό του Πάρκου, ενώ γίνεται αναφορά και στον Γιώργο Πατούλη, ως υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή