ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

H Ρωσία απορρίπτει τις εις βάρος της κατηγορίες για την κατάρριψη της πτήσης МН17 της Malaysia Airlines

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ , δήλωσε ότι η Ρωσία απορρίπτει τις κατηγορίες που της προσάπτουν οι διεθνείς ερευνητές, οι οποίοι την κατηγορούν για την κατάρριψη της πτήσης МН17 της μαλαισιανής αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines το 2014 στην ανατολική Ουκρανία. Όπως δήλωσε ο Πεσκόφ, η Ρωσία δεν εμπιστεύεται τα συμπεράσματα της ερευνητικής ομάδας, επειδή δεν της έγινε πρόσκληση να συμμετάσχει και εκείνη στις έρευνες.

Παράλληλα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν δεν είχε μέχρι τώρα τον χρόνο να μελετήσει τα συμπεράσματα της ερευνητικής ομάδας στα οποία κατέληξαν οι Ολλανδοί ερευνητές, οι οποίοι ερεύνησαν τα αίτια της συντριβής του μαλαισιανού Boeing.

Στις 24 Μαΐου, κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι δεν έχει δει τα συμπεράσματα των Ολλανδών ανακριτών για τα αιτία της συντριβής της πτήσης МН17, αλλά έδωσε την διαβεβαίωση, ότι η Μόσχα θα τα μελετήσει προσεκτικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου είπε επίσης ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τα στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση της συντριβής της πτήσης МН17 και παρουσιάσθηκαν κατά την συνέντευξη Τύπου της ερευνητικής ομάδας Bellingcat. «Δεν μπορώ να πω τίποτα γι αυτό το θέμα, δεν γνωρίζω τις είδους ενημέρωση ήταν αυτή , δεν γνωρίζω τα στοιχεία και δεν γνωρίζω σε ποιά βάση κατέληξαν σ' αυτά τα συμπεράσματα», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος ρωτήθηκε για την πιθανότητα ρωσικής εμπλοκής στην κατάρριψη του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια ενός οικονομικού φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, απαντώντας κάθετα πως η Ρωσία δεν εμπλέκεται στο περιστατικό. Επιπλέον, επανέλαβε τη δήλωση του Πεσκόφ, ότι η Μοσχά δεν εμπιστεύεται τα συμπεράσματα της ερευνητικής ομάδας, καθώς δεν συμμετείχε η ίδια στις έρευνες.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ κάλεσαν σήμερα τη Ρωσία να λογοδοτήσει για τον ρόλο της στην κατάρριψη του αεροσκάφους. «Είναι καιρός η Ρωσία να παραδεχθεί τον ρόλο της στην κατάρριψη του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MH17 και να σταματήσει την πορωμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης που διεξάγει», είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, σε μια δήλωση στην οποία παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες στη Μόσχα για τον θάνατο περισσότερων από 10.300 ανθρώπων στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ