Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Προτεραιότητα η εξασφάλιση του erga omnes

Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Προτεραιότητα η εξασφάλιση του erga omnes

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εχουν υπάρξει σημαντικά βήματα προόδου στις συζητήσεις, ωστόσο απομένει ακόμη αρκετός δρόμος που πρέπει να διανυθεί» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων επεσήμανε πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση «εξακολουθεί να είναι η εξασφάλιση του erga omnes και της συνταγματικής αναθεώρησης και ο κ. Ζάεφ είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της γείτονος, που δημόσια αποδέχθηκε αυτήν την προοπτική».

Παράλληλα τόνισε «ότι η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται στη βάση των τεσσάρων ονομάτων που προτάθηκαν από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα το πακέτο προτάσεων του απεσταλμένου, του κ. Νίμιτς».

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι « αποτελεί σταθερό στόχο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής η επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Από κει και πέρα, θα πρέπει να περιμένουμε το πέρας των τουρκικών εκλογών και στη συνέχεια να εξετάσουμε τα επόμενα βήματα».

Ο υπουργός Επικράτειας έκανε λόγο για καθαρή έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα «χωρίς πιστοληπτική γραμμή και άρα χωρίς νέο μνημόνιο».

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε «όσον αφορά το ΔΝΤ, δεν υπάρχει καμία εμμονή από την ελληνική πλευρά. Η Ελλάδα, τον Αύγουστο θα κλείσει έναν πολύ δύσκολο οκταετή κύκλο. Επομένως, ό,τι και αν αποφασίσει το ΔΝΤ, η οριστική και αμετάκλητη έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, είναι αδιαπραγμάτευτη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε «ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια φάση οικονομικής ανάκαμψης, μέσα σε ένα περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας» και συμπλήρωσε «η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά εκλογές από την περίοδο της πρώτης αξιολόγησης. Επομένως, πρόκειται για ένα αίτημα που ουδεμία σχέση έχει με την κοινωνική και την πολιτική πραγματικότητα, αλλά μάλλον με την διαρκή αμηχανία στην οποία βρίσκεται η ΝΔ και εσχάτως και το Κίνημα Αλλαγής».

«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και θα κριθεί τότε για τα πεπραγμένα της. Και να είστε βέβαιοι, ότι η σύγκριση της Ελλάδας του 2014 με αυτή του 2019, θα είναι η νύχτα με τη μέρα» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή