Δύο ακόμη χρόνια στην προεδρία του ΣΕΒ ο Θ. Φέσσας

Δύο ακόμη χρόνια στην προεδρία του ΣΕΒ ο Θ. Φέσσας

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Θεόδωρος Φέσσας θα παραμείνει για δύο ακόμη χρόνια στην προεδρία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Η τοποθέτησή του αναμένεται να εγκριθεί από τη γενική συνέλευση του Συνδέσμου την ερχόμενη Τρίτη.

Αν και η ανανέωση της θητείας ενός προέδρου, ακόμη κι αν είναι η τρίτη, δεν είναι σπάνια επιλογή για τον Σύνδεσμο, αυτή τη φορά αποτελεί έκπληξη. Αρχικά είχε αποφασιστεί να προταθεί από το Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος. Ωστόσο, μια δικαστική εκκρεμότητα που ανέκυψε αιφνιδιαστικά άλλαξε τα δεδομένα.

Παρά το γεγονός πως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε αναίρεση της απόφασης, ο κ. Μυτιληναίος ζήτησε στην εκτελεστική επιτροπή του Συνδέσμου να εξετασθεί το ενδεχόμενο απόσυρσης της υποψηφιότητάς του. Καθώς είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ο χρόνος που θα απαιτηθεί μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες να μην είναι υποψήφιος για πρόεδρος. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα περιλαμβάνεται στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΒ, όπου θα διατηρήσει τη μία από τις θέσεις των αντιπροέδρων, ενδεχομένως με διευρυμένες αρμοδιότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θέση αντιπροέδρου θα καταλάβει επίσης ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης, της Aegean Airlines. Θα υπάρξει ανανέωση του διοικητικού αλλά και του γενικού συμβουλίου. Από το Δ.Σ. αποχωρούν ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, πρόεδρος της «Ελλάκτωρ», ο κ. Γεώργιος Κώτσαλος, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Interamerican, και η κ. Ηρώ Αθανασίου, πρώην πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Unilever Hellas, ενώ θα ενισχυθεί η εκπροσώπηση της βιομηχανίας και των περιφερειακών βιομηχανιών Συνδέσμου, με πιθανότερη τη συμμετοχή της κ. Ελένης Κολιοπούλου, προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος. Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΒ θα διεξαχθεί φέτος την Τρίτη 29 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής. Την απογευματινή εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κεντρικός ομιλητής της απογευματινής εκδήλωσης θα είναι φέτος ο τέως αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Στην πρωινή κλειστή συνεδρίαση θα μιλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα παρουσιαστεί στα μέλη του Συνδέσμου ο τετραετής απολογισμός της θητείας του κ. Φέσσα. Η ανανέωση της θητείας του κ. Φέσσα για δύο ακόμη χρόνια θα συμπέσει με μια απαιτητική περίοδο, η οποία χαρακτηρίζεται από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια αλλά και δύο εκλογικές αναμετρήσεις (ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές). Ο ΣΕΒ θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στον τομέα των επενδύσεων και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, επικεντρώνοντας στην ανάγκη μείωσης της φορολογίας και τον περιορισμό του μη μισθολογικού κόστους. Η ενίσχυση των σχέσεων με τους κοινωνικούς εταίρους βρίσκεται στις προτεραιότητες του ΣΕΒ και για την κρίσιμη μεταμνημονιακή περίοδο, με στόχο τη συνεργασία προκειμένου να αποφευχθούν πρακτικές του παρελθόντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή