ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύρκος: Να αποχωρήσει το Ποτάμι από το ΚΙΝΑΛ αν δεν γίνει προγραμματική συζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Αιχμές προς το Κίνημα Αλλαγής και συζήτηση ακόμα και για αυτόνομη πορεία του Ποταμιού άνοιξε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μίλτος Κύρκος. Μιλώντας σήμερα στο Ραδιόφωνο 24/7 ανέφερε πως το Κίνημα Αλλαγής, διαμορφώθηκε λάθος, από επιλογή αρχηγού και όχι από προγραμματική σύγκλιση.«Όταν δεν προτείνουμε κάτι για την επόμενη ημέρα, καταλαβαίνω ότι η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής δεν έχει καμία ανάγκη από προγραμματικό λόγο αλλά από διαχείριση των συμβόλων: Είμαστε ΠΑΣΟΚ, διευρυνθήκαμε ως ΠΑΣΟΚ και απευθυνόμαστε στον κόσμο που θέλει πάλι το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν πιστεύουν ότι θα πάρουν μεγάλο ποσοστό εκλογικά, με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και μόνο, δεν βλέπω το "Ποτάμι" σε μια τέτοια διαδικασία, να υπάρχουμε ως γλάστρα ώστε το ΠΑΣΟΚ να απευθύνεται στο δικό του ακροατήριο» πρόσθεσε. «Πρέπει να μιλήσουμε πολιτικά στο ΚΙΝΑΛ, να ανοίξει ένας διάλογος. Οι δωδεκα θέσεις της Γεννηματά, νιώθω ότι δεν με εκφράζουν, είναι γενικές» σημείωσε.

Για τον εαυτό του υπογράμμισε πως «προσπαθώ μήπως μπορέσει να οργανωθεί αυτός ο διάλογος. Σημασία έχει το Κίνημα Αλλαγής να έχει διαδικασίες και να ανοίξει τη συζήτηση ή να θέσει τους όρους για την κυβέρνηση. Πρακτικές προτάσεις, όχι γενικότητες, για να μπούμε στον διάλογο για την επόμενη μέρα».

Ο κ. Κύρκος άνοιξε θέμα ακόμα και για αυτόνομη κάθοδο του Ποταμιού. «Δεν βλέπω το "Ποτάμι" στα ψηφοδέλτια» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την ελπίδα του να καρποφορήσουν οι προσπάθειες που καταβάλονται και από τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη για να ανοίξει μια προγραμματική συζήτηση.

«Αν το "Ποτάμι" αποτύχει να επιβάλει στο Κίνημα Αλλαγής την προγραμματική συζήτηση θα πρέπει να αποχωρήσει και να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ