LONGINES Heritage Legend Diver Black

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα από δυνατά «χαρτιά» της ελβετικής Longines είναι το εξαιρετικά πλούσιο αρχείο της, στο οποίο ανατρέχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανασύρει ιστορικά μοντέλα του παρελθόντος και τα χρησιμοποιεί ως πηγή έμπνευσης για να δημιουργήσει σύγχρονα μοντέλα vintage αισθητικής. Τα μοντέλα αυτά απαρτίζουν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συλλογή Heritage της Longines. To πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η επανέκδοση ενός θρυλικού καταδυτικού μοντέλου από τη δεκαετία του 1960, μία εποχή όπου η εξερεύνηση των ωκεανών και οι στρατιωτικές και αθλητικές καταδύσεις βρίσκονταν στο απόγειό τους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Longines είναι από τις ωρολογοποιίες που συνδέονται από πολύ παλιά με φημισμένες εξερευνητικές αποστολές τολμηρών ανθρώπων με όραμα και πάθος να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα όριά τους, ιδιαίτερα ανακαλύπτοντας τα μυστικά του υποβρύχιου κόσμου.

LONGINES Heritage Legend Diver Black-1

Το Longines Heritage Legend Diver Black διατηρεί τους σχεδιαστικούς κώδικες και τα στοιχεία εκείνης της εποχής, είναι όμως κατασκευασμένο σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες της ωρολογοποιίας, εξασφαλίζοντας πρακτικότητα, τέλεια αναγνωσιμότητα των ενδείξεων και εξαιρετική στεγανότητα. Παρουσιάστηκε στη μεγάλη έκθεση ωρολογοποιίας της Βασιλείας Baselworld 2018 τον περασμένο Μάρτιο. Έχει ατσάλινη κάσα 42 mm με επίστρωση μαύρου PVD, γεγονός που της προσδίδει μία πιο μοντέρνα εμφάνιση παρά τις vintage αναφορές.

LONGINES Heritage Legend Diver Black-2

Σχεδιαστικά στοιχεία του πρωτότυπου μοντέλου του ’60, όπως το χαρακτηριστικό προεξέχον κρύσταλλο και η διπλής κατεύθυνσης εσωτερική περιστρεφόμενη στεφάνη, έχουν διατηρηθεί, υπενθυμίζοντας τους τεχνικούς περιορισμούς της εποχής εκείνης. Παρότι όμως το ύφος της δεκαετίας του 1960 παραμένει ανέπαφο σ’ αυτό το ρολόι, η Longines φρόντισε να το εφοδιάσει με τεχνικά χαρακτηριστικά υψηλών επιδόσεων της σύγχρονης εποχής. Έτσι το νέο Legend Diver εκτός από την εντυπωσιακή επίστρωση μαύρου PVD, διαθέτει κρύσταλλο ζαφειριού, δύο κορώνες και βιδωτή κάσα που του εξασφαλίζουν αντοχή σε πιέσεις 30 ατμοσφαιρών. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταδυθεί και να παραμείνει αλώβητο και λειτουργικό ακόμη και σε βάθος 300 μέτρων. Από την κορώνα στο 2 ενεργοποιείται η εσωτερική καταδυτική στεφάνη, επιτρέποντας στον χρήστη να υπολογίζει τον εναπομείναντα χρόνο κατάδυσης.

LONGINES Heritage Legend Diver Black-3

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το καντράν του ρολογιού από μαύρη λάκα επάνω στο οποίο «γράφουν» με απόλυτη ευκρίνεια οι δείκτες, οι ενδείξεις και οι αριθμοί, όλα με επίστρωση Super LumiNova®. Στο εσωτερικό της κάσας κρύβεται ένας αποκλειστικός αυτόματος μηχανισμός της  Longines, ο Caliber L888, ενώ στο πίσω καπάκι υπάρχει η ανάγλυφη παράσταση ενός δύτη.

LONGINES Heritage Legend Diver Black-4

To Longines Heritage Legend Diver Black αγκαλιάζει τον καρπό με ένα λουράκι από μαύρο καουτσούκ σε στιλ Milanese –που θυμίζει τα πλεκτά ατσάλινα μπρασελέ του παρελθόντος, τα οποία έχουν επιστρέψει τα τελευταία χρόνια στη μόδα. Το λουράκι ασφαλίζει με  αναδιπλούμενο κούμπωμα από τιτάνιο με επίστρωση μαύρου PVD και διαθέτει ενσωματωμένη καταδυτική προέκταση για να μπορεί να φορεθεί και πάνω από καταδυτική στολή. 

Τιμή: 2.430

Περισσότερες πληροφορίες για τη Longines εδώ. Δείτε και τις προηγούμενες εκδοχές του Longines Legend Diver που σας είχαμε παρουσιάσει παλαιότερα εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή