Ο Αμπράμοβιτς γίνεται Ισραηλινός για να σπάσει τον βρετανικό κλοιό

Ο Αμπράμοβιτς γίνεται Ισραηλινός για να σπάσει τον βρετανικό κλοιό

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη λύση της απόκτησης ισραηλινής υπηκοότητας φέρεται να καταφεύγει ο Ρώσος μεγιστάνας Ρομάν Αμπράμοβιτς, που αντιμετωπίζει προβλήματα με την ανανέωση της βρετανικής βίζας, λόγω των μέτρων που λαμβάνει το Λονδίνο έναντι Ρώσων επιχειρηματιών, στον απόηχο της υπόθεσης Σκριπάλ.

Όπως μεταδίδει το BBC, o Αμπράμοβιτς έδωσε συνέντευξη στην περασμένη εβδομάδα στην Ισραηλινή πρεσβεία στη Μόσχα ενώ ταξίδεψε και στο Τελ Αβίβ, χωρίς να γίνει πάντως γνωστό εάν τελικά του παρεσχέθη η ισραηλινή υπηκοότητα.

Μία τέτοια εξέλιξη θα καθιστούσε πάντως τον -ρωσοεβραϊκής καταγωγής- Αμπράμοβιτς, τον πλουσιότερο άνθρωπο του Ισραήλ.

Η επενδυτική βίζα που διατηρεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Αμπράμοβιτς έχει λήξει εδώ και μερικές εβδομάδες, χωρίς η βρετανική κυβέρνηση να σχολιάσει τους λόγους της μη ανανέωσής της.

Η καθυστέρηση στην επανέκδοση της βίζας, συμπίπτει πάντως με τις ογκούμενες διπλωματικές εντάσεις μεταξύ Λονδίνου και Μόσχας μετά το περιστατικό δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ, στο Σόλσμπερι. 

Σύμφωνα με αναφορές ισραηλινών Μέσων, στον Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει δοθεί μία ισραηλινή ταυτότητας,  κατά της προβλέψεις του Νόμου περί Επιστροφής, ο οποίος επιτρέπει σε Εβραίους να γίνονται πολίτες  του Ισραήλ.

Η εφημερίδα «Times of Israel» αναφέρει ότι ο υπουργός Εσωτερικών  της χώρας επιβεβαίωσε ότι ο κ. Αμπράμοβιτς βρέθηκε στο Ισραήλ την Δευτέρα και «μετανάστευσε» στη χώρα.

Ωστόσο ο Αμπράμοβιτς επισκέπτεται συχνά το Ισραήλ και το 2015 αγόρασε ένα ξενοδοχείο στο Τελ Αβίβ , που σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα το μετέτρεψε σε προσωπική του κατοικία.

Στους κατόχους Ισραηλινού διαβατηρίου  επιτρέπεται να εισέρχονται στη Βρετανία χωρίς βίζα, για μικρής διαρκείας, παραμονή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή