Η Ινδία αγοράζει S-400 από την Ρωσία

Η Ινδία αγοράζει S-400 από την Ρωσία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να προβεί στην πώληση συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 έναντι του ποσού των 6 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ινδία σχεδιάζει η Ρωσία.

Την είδηση μετέδωσε η ρωσική εφημερίδα RBK, η οποία επικαλείται δύο πηγές του ρωσικού υπουργείου ‘Άμυνας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πηγές, οι δύο πλευρές υπέγραψαν την Δευτέρα μνημόνιο προθέσεων, στο οποίο αναφέρεται πως η Ινδία θα διαθέσει για την αγορά των συστοιχιών αυτών το ποσό των 6,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η σχετική συμφωνία για την αγορά των S-400 από την Ινδία βρίσκεται στην τελική της φάση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το μοναδικό εμπόδιο για την υπογραφή της συμφωνίας είναι το ενδεχόμενο να επιβληθούν στην Ινδία αμερικανικές κυρώσεις με βάση τον ψηφισθέντα τον Αύγουστο του 2017 αμερικανικό νόμο CAATSA (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act, Νόμος για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων). Ο αμερικανικός αυτός νόμος προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε χώρες που συνάπτουν μεγάλες συμφωνίες με τις ρωσικές επιχειρήσεις που ανήκουν στη αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας.

Μια από τις δύο πηγές της εφημερίδας επισήμανε ότι η Ινδία αυτή τη στιγμή προσπαθεί να πείσει την Ουάσιγκτον να μην επιβάλει στο Νέο Δελχί κυρώσεις εξαιτίας της συμφωνίας του αυτής με την Μόσχα,

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το ινδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΡΤΙ και ο οποίος συμμετείχε στις σχετικές συνομιλίες με την Ρωσία, δήλωσε ότι οι συζητήσεις γύρω από το «οικονομικό μέρος» της συμφωνίας έχουν ολοκληρωθεί. Η Ρωσία και η Ινδία μάλιστα θα ανακοινώσουν την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας τον Οκτώβριο κατά την διάρκεια της συνάντησης των δύο ηγετών τους.

Πηγή: ΑΠΕ, RBK

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή