Σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με μεγάλες βιομηχανικές μονάδες πέριξ της Κορίνθου

Σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με μεγάλες βιομηχανικές μονάδες πέριξ της Κορίνθου

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με τα Διυλιστήρια Κορίνθου και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες πέριξ της Κορίνθου ανακοίνωσαν χθες η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών με τη διοίκηση της Motor Oil. Χθες, υπεγράφη η σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του ΟΣΕ και της Motor Oil.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα είναι έτοιμο σε 1 με 1,5 χρόνο από σήμερα και εντάσσεται στη στρατηγική της ενίσχυσης των Συνδυασμένων Μεταφορών και της δημιουργίας συνθηκών εξυπηρέτησης των μεγάλων παραγωγικών μονάδων της χώρας με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η γραμμή, με κόστος 12 εκατ. ευρώ, είναι μήκους 10 χλμ. και θα συνδέει τα διυλιστήρια με τον Ισθμό της Κορίνθου και εν συνεχεία με το βασικό σιδηροδρομικό άξονα. Η υποδομή θα εξυπηρετεί 6 αγωγούς 4 καυσίμων, καθώς και 2 οπτικών ινών, (η μία για τις ανάγκες των βιομηχανιών της περιοχής και η άλλη για τις ανάγκες του ελληνικού δημοσίου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή