Νέα αντιπαράθεση Τραμπ – Νιέτο για το τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό

Νέα αντιπαράθεση Τραμπ – Νιέτο για το τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε για άλλη μια φορά την Τρίτη, εναντίον του Μεξικού, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας αυτής δεν συμβάλλει στην ανάσχεση των ροών παράτυπων μεταναστών προς τις ΗΠΑ, κι επανέλαβε την προεκλογική του υπόσχεση πως η μεξικανική κυβέρνηση θα πληρώσει για να ανεγερθεί το τείχος στα σύνορα των δύο κρατών.

«Στο τέλος, το Μεξικό θα πληρώσει το τείχος», επανέλαβε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του σε μια προεκλογικού τύπου συγκέντρωση στο Νάσβιλ του Τενεσί. Οι μεξικανικές αρχές «δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να σταματάνε τον κόσμο που περνάει από το Μεξικό, από την Ονδούρα κι από όλες αυτές τις χώρες (…). Δεν κάνουν τίποτα για να μας βοηθήσουν», επέμεινε.

Από την πλευρά του, ο Μεξικανός πρόεδρος, Ενρίκε Πένια Νιέτο επανέλαβε ότι η χώρα του δεν θα πληρώσει «ποτέ» το τείχος που ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να ανεγερθεί στα σύνορα των δύο χωρών.

«Πρόεδρε Τραμπ: ΟΧΙ. Το Μεξικό δεν θα πληρώσει ΠΟΤΕ το τείχος. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ. Ειλικρινά, το Μεξικό», έγραψε ο Πένια Νιέτο στον λογαριασμό του στο Twitter.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή