Ο ΔΗΚΤΗΣ (30/05/18)

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φόρος τιμής από ΣΕΒ στον Θ. Βασιλάκη

Η πρόσφατη απώλεια του Θεόδωρου Βασιλάκη έριχνε τη σκιά της πάνω από τη χθεσινή γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Γι’ αυτό και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θ. Φέσσας απέτισε φόρο τιμής, κάνοντας μια αναφορά στην αρχή της ομιλίας του και σημειώνοντας πως ο μεγάλος επιχειρηματίας ενσάρκωνε το όραμα όλης της επιχειρηματικής κοινότητας για τη χώρα:

«Το όραμά μας για την Ελλάδα είναι να γίνει μια χώρα ανταγωνιστική και πρωταγωνιστική. Μια χώρα που κάθε πολίτης του κόσμου θα θέλει να επισκεφθεί, να εργασθεί, να επενδύσει, και να ζήσει. Είναι ένα όραμα φιλόδοξο, αντάξιο της πατρίδας μας, που δοκιμάζει τα όρια των δυνατοτήτων μας και των προσδοκιών μας. To έχουν τιμήσει με το έργο τους μεγάλοι επιχειρηματίες, όπως ο Θεόδωρος Βασιλάκης, τον οποίον με θλίψη αποχαιρετίσαμε πρόσφατα.

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης αποτελεί πρότυπο για όλους μας. Απέδειξε ότι εκεί όπου το κράτος αποτυγχάνει ως επιχειρηματίας, ο ιδιωτικός τομέας κάνει θαύματα», είπε ο κ. Φέσσας.

Αγονος ο διαγωνισμός για τις ραδιοσυχνότητες

Αγονος κηρύχθηκε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ο διαγωνισμός για την παραχώρηση συχνοτήτων, με στόχο την αξιοποίησή τους στην επίγεια ψηφιακή ραδιοφωνική ευρυεκπομπή. Οι δύο ενδιαφερόμενοι δεν πληρούσαν τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού, δεδομένου ότι δεν κατέθεσαν εγγυητικές επιστολές. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί άλλο έναν κόλαφο για την κυβέρνηση και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά. Ο τελευταίος είχε ξοδέψει σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο κατά της ανάθεσης συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής στην Digea.

Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ από Πλαίσιο Computers

Eπενδύσεις 10 εκατ. ευρώ τη διετία 2018-2019 ανακοίνωσε η διοίκηση της Πλαίσιο Computers, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της. Παράλληλα, οι μέτοχοί της ενέκριναν την καταβολή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή. Το μέρισμα είναι αυξημένο κατά 40% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία πέτυχε αύξηση εσόδων και κερδών μέσα στο 2017, χάρη στη διεύρυνση των διαδικτυακών πωλήσεων (plaisiopro.gr), στην υποστήριξη της καμπάνιας «Black Friday» και στην είσοδο στα σχολικά είδη.

H Lamda δεν πουλάει το ξενοδοχείο Cecil

Παρότι βρέθηκε προ των πυλών της πώλησης, εντέλει το πρώην ξενοδοχείο Cecil και νυν κτίριο γραφείων στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς, ιδιοκτησίας της Lamda Development, φαίνεται ότι θα παραμείνει στο χαρτοφυλάκιο της εισηγμένης. Το ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και υψηλής αισθητικής κτίριο ήταν ένα από τα πρώτα ακίνητα που εντάχθηκαν στο χαρτοφυλάκιο της Lamda Development και, ως εκ τούτου, αποτελεί και ένα από τα κτίρια που διαθέτουν υψηλή συναισθηματική αξία. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι αν δεν παραστεί άμεση ανάγκη, το Cecil δεν θα παραχωρηθεί, όπως είχε διαφανεί πριν από λίγους μήνες, με πιθανότερο αγοραστή την Trastor ΑΕΕΑΠ.

Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένει τους επενδυτές για ΕΛΠΕ

Ετοιμο να υποδεχθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για την εξαγορά του 50,1% των ΕΛΠΕ είναι το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς λήγει σήμερα η ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε στις 18 Mαΐου και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται νέα. Μένει, λοιπόν, να φανεί αν η αισιοδοξία ως προς την προσέλκυση επενδυτών που επικρατεί τόσο στο ΤΑΙΠΕΔ όσο και στα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια θα επιβεβαιωθεί, ώστε να προχωρήσει η επόμενη φάση του διαγωνισμού, δηλαδή της κατάθεσης δεσμευτικού ενδιαφέροντος για όσους προκριθούν μετά την αξιολόγηση των κριτηρίων που έχουν τεθεί.

Εν τω μεταξύ, ομαλά εξελίσσεται η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. Μέσα στις επόμενες μέρες, η συμφωνία πώλησης-εξαγοράς του 66% του ΔΕΣΦΑ από την κοινοπραξία των εταιρειών Snam-Enagas-Fluxys αναμένεται να πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η υπογραφή της. Το αμέσως επόμενo βήμα είναι η πιστοποίηση του ΔΕΣΦΑ υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς από τη ΡΑΕ και η κατάθεση του σχετικού φακέλου προς έγκριση στην DG Comp και DG Energy. H ευρωπαϊκή κοινοπραξία, με επικεφαλής της Snam, έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της επένδυσης από μεγάλη ελληνική τράπεζα, ενώ προετοιμάζεται να ανοίξει γραφείο στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή