Η Μαδρίτη των πολλών τίτλων

Η Μαδρίτη των πολλών τίτλων

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κι αν «έβγαζε» όλο το ματς ο Σαλάχ; Κι αν τιμωρούσε ο διαιτητής τον Σέρχιο Ράμος; Είναι άραγε αυτές οι ερωτήσεις του… ενός δισεκατομμυρίου;

Η ιστορία δεν γράφεται με τα «αν», αλλά με τα γκολ και τα τρόπαια, και η πικρία των φίλων της Λίβερπουλ για τον τραυματισμό του Μοχάμεντ Σαλάχ και το ερώτημα «τι θα γινόταν εάν ο Αιγύπτιος έπαιζε σε όλο τον τελικό του Σαββάτου στο Κίεβο», υστερεί προ της επιβλητικής Ρεάλ Μαδρίτης στο β΄ ημίχρονο και του εκπληκτικού γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ, που σφράγισαν την τρίτη σερί κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τους «μερένχες».

Η ιστορία έγραψε ότι η ομάδα του «Μίδα» Ζινεντίν Ζιντάν κατέκτησε το 13ο ευρωπαϊκό της στέμμα με νίκη 3-1 στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου, η Ρεάλ είναι ταυτοχρόνως πρωταθλήτρια Ευρώπης σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, και η Μαδρίτη είναι η απόλυτη κυρίαρχος της Ευρώπης, έχοντας κερδίσει με τη Ρεάλ το Τσάμπιονς Λιγκ και με την Ατλέτικο το Γιουρόπα, ενώ του χρόνου ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαχθεί στην ισπανική πρωτεύουσα.

Το καλό νέο για τους φίλους του ποδοσφαίρου, και κυρίως τους Αιγυπτίους, είναι ότι ο πικρός τραυματισμός του άσου της Λίβερπουλ στον ώμο δεν είναι τόσο σοβαρός όσο να του στερήσει τη συμμετοχή στο Μουντιάλ, στο οποίο η αφρικανική ομάδα μπαίνει στις 15 Ιουνίου. Επίσης, ούτε ο τραυματισμός του Ντάνι Καρβαχάλ της Ρεάλ, που αποχώρησε κλαίγοντας όπως και ο Σαλάχ, θα τον κρατήσει μακριά από την αποστολή της εθνικής Ισπανίας. Αυτή η πικρία (ή μήπως η αναζήτηση 15 λεπτών δημοσιότητας;) είναι που οδηγεί και τον Αιγύπτιο δικηγόρο Μπάσεμ Γουάμπα να… καταθέσει αγωγή κατά του Σέρχιο Ράμος, ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ 1 δισ. ευρώ αποζημίωση για ψυχική οδύνη, αποκαλώντας σκόπιμο τον τραυματισμό του Σαλάχ από τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό της Ρεάλ.

Στην πλατεία Θιμπέλες της Μαδρίτης αντηχούσαν τέσσερα ονόματα τα ξημερώματα της Κυριακής στα στόματα των οπαδών της Ρεάλ: Του Μπέιλ, που πέτυχε δύο τέρματα περιλαμβανομένου του 2-1 με ανάποδο ψαλίδι που για πολλούς είναι το καλύτερο γκολ σε τελικό του θεσμού, του Ζιντάν που με χαμηλό πάντα προφίλ δέχθηκε τον τρίτο θρίαμβο σε συνεχείς διοργανώσεις Τσάμπιονς Λιγκ –πράγμα πρωτοφανές–, του Κριστιάνο Ρονάλντο που προσπάθησε να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας λέγοντας ότι θα το σκεφθεί αν συνεχίσει στη Ρεάλ –πράγμα όχι πρωτοφανές– και του Λόρις Κάριους που μετά τα σφάλματα που έκανε στον τελικό θεωρείται απίθανο να συνεχίσει να υπερασπίζεται την εστία της Λίβερπουλ.

Ο αγγλικός σύλλογος πάντως ετοιμάζει ήδη την ομάδα της επομένης σεζόν, συμφωνώντας με τη Μονακό για την απόκτηση του Φαμπίνιο, όπως ανακοίνωσε χθες. Ο 24χρονος Βραζιλιάνος μέσος θα ενταχθεί στο ρόστερ της Λίβερπουλ έναντι 45 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή