ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ακόμη ένα μεγάλο τεστ για την ελληνική ιστιοπλοΐα

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Στη Μασσαλία στρέφουν την πλώρη τους οι Μάντης, Καγιαλής, καθώς και άλλοι αθλητές μας.

Με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 470 ακόμη νωπή, οι Τάκης Μάντης - Παύλος Καγιαλής θα αναχωρήσουν αύριο για τη Μασσαλία, όπου από τις 3 έως τις 10 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι τελικοί του παγκοσμίου κυπέλλου σε όλες τις ιστιοπλοϊκές κατηγορίες. Στη διοργάνωση θα βρεθούν κορυφαίοι ιστιοπλόοι από όλον τον κόσμο και η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τέσσερα πληρώματα.

«Πρόκειται για τη γιορτή της ιστιοπλοΐας. Θα βρεθούν εκεί οι περισσότεροι από τους καλύτερους σε κάθε κατηγορία. Κάθε αγώνας έχει τις δυσκολίες του. Σε ό,τι αφορά το ασημένιο μετάλλιο το περιμέναμε πολύ καιρό να έρθει. Η χαρά μας είναι μεγάλη, αλλά το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα δεν μας επιτρέπει να χαρούμε πολύ. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε για περισσότερα μετάλλια και διακρίσεις», δήλωσε στην «Κ» ο Τάκης Μάντης, «χάλκινος» ολυμπιονίκης του Ρίο και, πρόσφατα, δευτεραθλητής Ευρώπης.

Στη διοργάνωση της Μασσαλίας, σύμφωνα με τους διοργανωτές, εκτός από τους Μάντη - Καγιαλή θα αγωνιστούν οι πρωταθλήτριες των 470 Μαρία Μπόζη - Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, ο πρωταθλητής των Φινν Γιάννης Μιτάκης και η πρωταθλήτρια των Ράντιαλ, Βασιλεία Καραχάλιου, η οποία πρόσφατα πρόσθεσε τον έκτο πανελλήνιο τίτλο στη συλλογή της.

• Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των Λέιζερ Στάνταρντ, για ακόμη μία φορά, πρώτευσε ο Αντώνης Μπουγιούρης, με δεύτερο τον νεαρό Δημήτρη Παπαδημητρίου και τρίτο τον Χάρη Μαυρογεώργη. Στα RSX ανδρών ξεχώρισε ο Βύρων Κοκκαλάνης, στις γυναίκες η 18χρονη Κατερίνα Δίβαρη και στους νέους ο Λεωνίδας Τσορτανίδης.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ