Τσαβούσογλου: Αν δεν πάρουμε τα F-35 από τις ΗΠΑ μπορούμε να στραφούμε αλλού

Τσαβούσογλου: Αν δεν πάρουμε τα F-35 από τις ΗΠΑ μπορούμε να στραφούμε αλλού

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βέβαιος πως οι ΗΠΑ θα παραδώσουν τελικά στην Τουρκία τα μαχητικά F-35 εμφανίστηκε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Ωστόσο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ διαμήνυσε πως η χώρα του θα στραφεί αλλού στην περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν της επιτρέψουν να αγοράσει τα υπερσύγχρονα μαχητικά ενώ δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει πως η χώρα του θα μπορούσε να αποκλείσει του Αμερικανούς από την στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ.

«Δεν ανησυχώ, το συμβόλαιο είναι νομικά δεσμευτικό, δεν μπορεί έτσι εύκολα να ακυρωθεί. Αν δεν παραδοθούν στην Τουρκία αυτά τα αεροσκάφη, θα καλύψουμε από κάπου αλλού τις ανάγκες μας», σημείωσε ο Μελβούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NTV προσθέτοντας πως η σύμβαση με τους Αμερικανούς είναι συνολική και πως η Άγκυρα έχει τακτοποιήσει όλα τα οικονομικά ζητήματα που απορρέουν.

«Μπορεί να αγοράσουμε αεροπλάνα και από την Ρωσία και από μια χώρα του NATO» υποστήριξε επιπροσθέτως ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Ας σημειωθεί, τέλος, πως η πώληση των F-35 έχει ανασταλεί προσωρινά με ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ωστόσο ο Τούρκος ΥΠΕΞ σχολίασε πως σε αρκετά θέματα, όπως οι αποφάσεις που αφορούν κυρώσεις, το Κογκρέσο δίνει τον τελευταίο λόγο στον Λευκό Οίκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή