Ζωντανός ο «δολοφονημένος» Ρώσος δημοσιογράφος

Ζωντανός ο «δολοφονημένος» Ρώσος δημοσιογράφος

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζωντανός είναι ο Ρώσος δημοσιογράφος και συγγραφέας Αρκάντι Μπαμπτσένκο, ο οποίος θεωρείτο μέχρι σήμερα νεκρός μετά την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Κίεβο, όπως είχε ανακοινώσει  η ουκρανική αστυνομία.

Σώος και αβλαβής εμφανίστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην ουκρανική τηλεόραση, όπου και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας που του έσωσαν τη ζωή, ενώ ζήτησε συγνώμη για ότι πέρασαν οι δικοί του άνθρωποι στο άκουσμα του θανάτου του. 

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας, Vasyl Hrytsak, ξεκαθάρισε ότι η «δολοφονία» του Μπαμπτσένκο, ήταν στημένη και είχε σκοπό να αποκαλυφθούν Ρώσοι πράκτορες.

Σημειώσε, μάλιστα, ότι είχε λάβει πληροφορίες σχετικά με ένα ρωσικό σχέδιο εκτέλεσης του Ρώσου δημοσιογράφου, το οποίο τελικά κατάφερε να αποτρέψει. Οπως ισχυρίστηκε και ο Μπαμπτσένκομ, η επιχείρηση των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας διήρκησε δύο μήνες.

«Ζητώ συγνώμη ειδικά από τη γυναίκα μου», δήλωσε κατά την συνέντευξή Τύπου ο Μπαμπτσένκο, ο οποίος προφανώς δεν είχε μιλήσει στη γυναίκα του που τον βρήκε να αιμορραγεί στην είσοδο του συγκροτήματος όπου διέμεναν. 

Παράλληλα, ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας, κατηγόρησε τις ρωσικές μυστικές δυνάμεις ότι διέταξαν τη δολοφονία του Ρώσου δημοσιογράφου στο Κίεβο, ενώ μίσθωσαν Ουκρανό πολίτη για να εκτλέσει το «συμβόλαιο θανάτου» ύψους 40.000 δολαρίων. 

Τόνισε, δε, ότι από τον Ουκρανό εκτελεστή ζητήθηκε να αγοράσει μόνος του τα απαραίτητα πυρομαχικά και όπλα. Ο δράστης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, βρίσκεται ήδη υπό κράτηση. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαμπτσένκο ήταν ένας από τους πλέον γνωστούς πολεμικούς ανταποκριτές, αλλά είχε φύγει από τη Ρωσία, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή του.

Προστασία θα παρέχει το κράτος τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένειά του, γνωστοποίησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ενώ υπογράμμισε ότι οι ουκρανικοί οργανισμοί επιβολής του νόμου γίνονται πιο δυνατοί μέρα με την μέρα για την αποτελεσματική καταπολέμηση της ρωσικής επιθετικοτητας. 

«Είναι απίθανο να ηρεμήσει η Μόσχα – Εχω δώσει εντολή να δοθεί προστασία τον Αρκάντι και στην οικογένειά του«», γράφει στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος. 

Τι απαντά το Κρεμλίνο

Με ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο δήλωσε ότι χαίρεται που ο Ρώσος δημοσιογράφος είναι ζωντανός, ωστόσο τόνισαν ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε αυτή την ιστορία για να παράγει προπαγάνδα.

«Η στημένη δολοφονία έγινε με "προπαγανδιστικό σκοπό"», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. 

Με πληροφορίες από Reuters

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή