Δέσμευση Μητσοτάκη για μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό

Δέσμευση Μητσοτάκη για μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέσμευση για μείωση του ΦΠΑ σε όλες τις τουριστικές υπηρεσίες, εστίαση και διαμονή, στο 11% μεσοπρόθεσμα ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)  την Πέμπτη το πρωί σημείωσε πως «η εστίαση θα επιστρέψει άμεσα στον χαμηλό συντελεστή του 13%, από 24% που είναι σήμερα. Το κάναμε ως κυβέρνηση το 2013 μονομερώς.

Εκτιμώ ότι και τώρα το δημοσιονομικό αποτύπωμα αυτής της μείωσης θα είναι απολύτως διαχειρίσιμο.

Θα βελτιωθεί η φορολογική συμμόρφωση, και σε συνδυασμό με μία επιθετική πολιτική που ούτως ή άλλως σχεδιάζουμε σε συνεργασία με τις τράπεζες για σημαντική διείσδυση των ηλεκτρονικών πληρωμών, πιστεύω ότι είναι ένα μέτρο το οποίο θα ενισχύσει αυτόματα το ίδιο το τουριστικό προϊόν και δεν θα έχει ουσιαστικό αρνητικό δημοσιονομικό αποτύπωμα όπως δεν είχε το ‘13 και το ‘14».

Διευκρίνισε δε πως ο τελικός μας προγραμματισμός αφορά δύο ενιαίους συντελεστές ΦΠΑ, 22% και 11%. Και ενιαία το τουριστικό πακέτο -βασικά εστίαση και διαμονή- στο 11%. Αυτό είναι κάτι που θα εφαρμόσουμε σε δεύτερο στάδιο ανάλογα και με τη δημοσιονομική επίδοση της οικονομίας».

Δέσμευση Μητσοτάκη για μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό-1

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή