Κατρούγκαλος για ΠΓΔΜ: Υπάρχουν έτοιμες συμφωνίες – «Αγκάθια» η συνταγματική αναθεώρηση και το erga omnes

Κατρούγκαλος για ΠΓΔΜ: Υπάρχουν έτοιμες συμφωνίες – «Αγκάθια» η συνταγματική αναθεώρηση και το erga omnes

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είμαστε πάρα πολύ κοντά σε λύση αλλά για να πούμε ότι την έχουμε, πρέπει να ακολουθήσει η επαφή των δύο πρωθυπουργών, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στο Σκοπιανό.

Ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στο Θέμα 104,6 είπε ότι «οι υπουργοί Εξωτερικών το έφτασαν το πράγμα μέχρι εκεί που μπορούσαν, δηλαδή υπάρχουν έτοιμες συμφωνίες που έχουν σε αγκύλες, αυτά τα πράγματα για τα οποία πρέπει να ληφθούν υψηλές αποφάσεις».

«Τα δύο αγκάθια είναι η συνταγματική αναθεώρηση και το erga omnes» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς  για την άρνηση Ιβάνοφ όσον αφορά στο erga omnes είπε ότι «είναι μια άποψη που θα βαρύνει, το σημαντικό είναι τι θα αποφασίσει η Βουλή και ο λαός με το δημοψήφισμα».

Σχετικά με τη στάση του Πάνου Καμμένου είπε ότι «έχουμε μια αμφισβήτηση στην παρουσία του όρου Μακεδονία στη σύνθετη ονομασία και το αντιμετωπίζουμε».

«Μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι είναι αξιόπιστος, μπεσαλής σύμμαχος και δεν έχει εκβιάσει με κανένα θέμα με το οποίο ήταν αντίθετος» σημείωσε για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα περιμένει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος από την πλευρά των Σκοπίων για να φέρει την απόφαση στη Βουλή είπε ότι «λογικό είναι πρώτα να περιμένουμε από την άλλη πλευρά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή