Η Ακαδημία έχει επέτειο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αγγλίας, η Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου (Royal Academy of Arts, RA), που παραδοσιακά διοικείται και απαρτίζεται από καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες, συμπληρώνει φέτος 250 χρόνια από την ίδρυσή της και το γιορτάζει με δέκα νέους εκθεσιακούς και εκπαιδευτικούς χώρους και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκθέσεων.

Πόλος έλξης της ανανεωμένης Ακαδημίας θα είναι η Royal Academy Collection Gallery, η γκαλερί δηλαδή που θα φιλοξενεί έργα από τη συλλογή της Aκαδημίας.

Τα σημαντικότερα εξ αυτών είναι δημιουργίες-δωρεές (πίνακες, γλυπτά κ.ά.) παλαιών μελών της Ακαδημίας, αλλά και έργα-σπουδές πάνω στην τέχνη, όπως το αντίγραφο του «Μυστικού Δείπνου» του Ντα Βίντσι, που φιλοτέχνησε τον 16ο αιώνα ένας από τους μαθητές του.

Με την προβολή τους η Ακαδημία φιλοδοξεί να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά δημιουργών, να μάθει το κοινό να εκτιμά τις εικαστικές τέχνες, αλλά και να ενθαρρύνει έναν εποικοδομητικό διάλογο πάνω στο τι είναι τέχνη και αρχιτεκτονική.

www.royalacademy.org.uk

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή