ΚΟΣΜΟΣ

Επιστολή Κιμ αναμένει ο Tραμπ για να «κλειδώσει» η συνάντηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ανοιχτό φαίνεται πως είναι πλέον το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Αντιπροσωπεία της Πιονγκιάνγκ αναμένεται την Παρασκευή στις ΗΠΑ προκειμένου να παραδώσει στον Ντόναλντ Τραμπ επιστολή από τον Βορειοκορεάτη ηγέτη. Ανυπομονώ να την δω, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά την αποχώρησή του για ταξίδι στο Χιούστον.

«Οι συναντήσεις ως τώρα ήταν πολύ θετικές, νομίζω εξίσου το περιεχόμενο της  επιστολής θα είναι πολύ θετικό» πρόσθεσε αινιγματικά ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε επίσης πως ελπίζει ότι η Σύνοδος με τον Κιμ θα διεξαχθεί την 12η Ιουνίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο οι συνομιλίες να μην καρποφορήσουν.

«Θα ήθελα να είναι ουσιαστικές. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα θα διευθετηθούν σε μια συνάντηση. Ενδεχομένως να χρειαστεί μια δεύτερη ή μια τρίτη συνάντηση. Και ίσως να μην έχουμε καμία. Όμως, το θέμα βρίσκεται σε καλά χέρια», υποστήριξε. 

Ας σημειωθεί πως ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα είχε αναφερθεί στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις για τη διοργάνωση της συνόδου κορυφής με τη Βόρεια Κορέα, ενώ είχε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που ήθελαν υψηλόβαθμο βορειοκορεάτη αξιωματούχο να επισκέπτεται τις ΗΠΑ προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο ανδρών.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ