Το Ποτάμι χαιρετίζει την απόφαση της Εκκλησίας των Σκοπίων

Το Ποτάμι χαιρετίζει την απόφαση της Εκκλησίας των Σκοπίων

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ποτάμι χαιρετίζει «την απόφαση της Εκκλησίας των Σκοπίων να εγκαταλείψει την ονομασία «Εκκλησία της Μακεδονίας» και να ζητήσει από το Οικουμενικό Πατριαρχείο να γίνει δεκτή με το όνομα "Αρχιεπισκοπή Αχριδών"» . Θεωρεί ότι είναι μια θετική εξέλιξη στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα του ονόματος της γειτονικής χώρας.

Το γεγονός μάλιστα ότι το αίτημα συνοδεύεται από επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος τάσσεται υπέρ της αλλαγής του ονόματος της Εκκλησίας, είναι άλλη μια ένδειξη ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ θέλει να απομακρυνθεί από τους αλυτρωτισμούς που δηλητηριάζουν τις σχέσεις Ελλάδας – ΠΓΔΜ», σημειώνει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του όπου προστίθεται ότι η ευνοϊκή – σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες – αντίδραση του Οικουμενικού Πατριαρχείου ευελπιστούμε ότι θα συμβάλλει στην προσέγγιση των ορθοδόξων των δύο χωρών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή