Βόμβα και σε τρίτο κατάστημα επιχειρηματία

Βόμβα και σε τρίτο κατάστημα επιχειρηματία

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε χθες τα ξημερώματα το κατάστημα πώλησης υφασμάτων που βρίσκεται στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 26 στη Γλυφάδα. Πρόκειται για το τρίτο μαγαζί συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία, που γίνεται στόχος βομβιστικής επίθεσης στη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Εχουν προηγηθεί η ενεργοποίηση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών σε δύο ακόμα καταστήματα λευκών ειδών, το πρώτο τον Φεβρουάριο στη Γλυφάδα και το δεύτερο τον Μάρτιο στο Χαλάνδρι. Η έρευνα για τα τρία διαδοχικά συμβάντα έχει ανατεθεί στο Tμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Στελέχη της υπηρεσίας εξετάζουν το ενδεχόμενο, κίνητρο των επιθέσεων να είναι οικονομικού τύπου διαφορές του επιχειρηματία με τους δράστες, δίχως προς το παρόν να μπορούν να αποκλειστούν άλλα ενδεχόμενα.

Η χθεσινή βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στις 4.20 τα ξημερώματα και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στην πρόσοψη κυρίως, όμως και στο εσωτερικό του καταστήματος.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, οι δράστες παραβίασαν την είσοδο του μαγαζιού και ενεργοποίησαν τη βόμβα στο εσωτερικό του. Μετά την έκρηξη, στο σημείο πήγε κλιμάκιο του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και εντόπισε υπολείμματα του αυτοσχέδιου μηχανισμού. Πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε μασούρι δυναμίτιδας με βραδύκαυστο φιτίλι. Ο 47χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος επρόκειτο να κληθεί για κατάθεση στη ΓΑΔΑ. Αρμόδιοι αστυνομικοί έλεγαν, χθες, ότι στις προηγούμενες επισκέψεις του στην ασφάλεια ο επιχειρηματίας δεν έχει κατονομάσει πιθανούς υπόπτους, ωστόσο, το ακριβές περιεχόμενο των καταθέσεών του δεν έχει μέχρι σήμερα γίνει γνωστό.

Η πρώτη βομβιστική επίθεση σε κατάστημα συμφερόντων του σημειώθηκε τα ξημερώματα της 27ης Φεβρουαρίου, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 49, στη Γλυφάδα. Και τότε οι δράστες είχαν παραβιάσει την είσοδο του καταστήματος λευκών ειδών και είχαν πυροδοτήσει τη βόμβα στο εσωτερικό του. Από το ωστικό κύμα είχαν καταστραφεί η πρόσοψη και οι εσωτερικοί χώροι του μαγαζιού. Δύο εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της 13ης Μαρτίου έκρηξη είχε σημειωθεί σε κατάστημα συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι.

Ο 47χρονος φέρεται να διαχειρίζεται αλυσίδα 70 και πλέον καταστημάτων λευκών ειδών με «έδρα» τη Ρωσία και σημεία πώλησης σε Ντουμπάι, ΗΠΑ και αλλού.

Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι η επίθεση να συνδέεται με υπόθεση εκβιασμού εις βάρος του ή να πρόκειται για ξεκαθάρισμα «ανοικτών» λογαριασμών, που σχετίζονται με τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή