Υπέρ των επιχειρησιακών συμβάσεων ο κ. Φέσσας

Υπέρ των επιχειρησιακών συμβάσεων ο κ. Φέσσας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις θέσεις του ΣΕΒ για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, τους κατώτατους μισθούς και την ανταγωνιστικότητα της εργασίας υπερασπίστηκε ο πρόεδρός του Θ. Φέσσας, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, λίγα 24ωρα μετά την επανεκλογή του ως επικεφαλής του Συνδέσμου, ξεκαθάρισε ότι η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλες «τυφλές» αυξήσεις στους μισθούς.

Ο κ. Φέσσας υποστήριξε ότι συλλογικές συμβάσεις που υπογράφονται με σωματεία «μαϊμούδες» και «σφραγίδες» είναι παράλογες και τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ των επιχειρησιακών συμβάσεων, καθώς, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, η επιχείρηση μπορεί να διαπραγματευτεί με τους εργαζομένους και να έχει μια σύμβαση που και στους εργαζομένους να εξασφαλίζει καλά εισοδήματα και την επιχείρηση να κάνει παραγωγική και ανταγωνιστική σε εξαγώγιμα προϊόντα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ξεκαθάρισε πως αν υπάρξει διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, ο ΣΕΒ «θα συμμετάχει, αλλά θα έχει σαν σημαία του, κύριο στοιχείο και κριτήριο στις αποφάσεις του, το κατά πόσον αμείβεται η παραγωγικότητα της εργασίας αντίστοιχα με το αποτέλεσμα». «Δεν μπορεί να υπάρχουν τυφλές αυξήσεις χωρίς καμία θεμελίωση και τεκμηρίωση, αποφάσεις για τους μισθούς που στο τέλος χτυπούν τους εργαζομένους με ανεργία και γκρίζα εργασία», είπε ο κ. Φέσσας.

Συμφώνησε, επίσης, ότι δεν μπορεί να υπάρχει παραγωγικότητα με αμοιβές των 400 ευρώ για οκτάωρη εργασία και σημείωσε ότι «το ζητούμενο είναι να υπάρχουν επιχειρήσεις και επενδύσεις μεγάλης εμβέλειας που να παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία πωλούνται σε όλο τον κόσμο […] οι καλές ελληνικές επιχειρήσεις αμείβουν πολλαπλάσια των 400 ευρώ […] αυτές οι αμοιβές δεν παρέχονται από τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ, αλλά από περιθωριακές, μικρής κλίμακας επιχειρήσεις που αναγκάζονται να ζουν στην ημιπαρανομία», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή