Προκαταρκτική μετά τις καταγγελίες για Πεδίον του Αρεως

Προκαταρκτική μετά τις καταγγελίες για Πεδίον του Αρεως

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο σημειώθηκε ύστερα από αναφορά κατοίκων της περιοχής του Πεδίου του Αρεως, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει αγώνα ευαισθητοποίησης για τα χάλια του πάρκου και έχουν στοχοποιηθεί για τις δράσεις τους με αφίσες που έχουν κυκλοφορήσει στην περιοχή. Ο κ. Ζαγοραίος μετά την αναφορά των κατοίκων, που συνοδεύεται από αφίσα αναρχικής ομάδας στην οποία υπάρχει η φωτογραφία της γνωστής ηθοποιού Μιμής Ντενίση (μετέχει στις πρωτοβουλίες των κατοίκων για το πάρκο) αλλά και το όνομα του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Στόχος της εισαγγελικής παρέμβασης είναι να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα από τους κατοίκους, μεταξύ άλλων ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών στο πάρκο, παρεμπόριο και η κατάσταση του χώρου είναι άθλια από πλευράς καθαριότητας. Και παράλληλα να ερευνηθούν ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής για την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Αρεως, ενώ η έρευνα θα στραφεί και στον χώρο στοχοποίησης της ηθοποιού και του Γιώργου Πατούλη.

Στο μεταξύ, κάτοικοι που κίνησαν τις διαδικασίες της εισαγγελικής παρέμβασης, μιλώντας στην «Κ», αναφέρουν ότι η κατάσταση στο πάρκο επιβαρύνεται έτι περαιτέρω με τα πάρτι που διοργανώνονται τώρα που «έφτιαξε ο καιρός». Ετσι, τουλάχιστον κάθε Σάββατο, η πλατεία Πρωτομαγιάς μετατρέπεται σε… φεστιβάλ μουσικής, με τους ήχους να φτάνουν έως τη Μαυρομματαίων και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. «Από την Περιφέρεια εξακολουθούμε να ακούμε τη μόνιμη επωδό “δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”. Η Ελληνική Αστυνομία, όμως, παρότι στην ημερίδα της Πρωταπριλιάς μάς παραινούσε να καλούμε αμέσως το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, σήμερα μας λέει ότι επίσης δεν μπορεί να κάνει τίποτα, επικαλούμενη δικαιολογίες όπως ότι δεν επαρκεί το προσωπικό…» τονίζουν χαρακτηριστικά οι απαυδισμένοι κάτοικοι του Πεδίου του Αρεως.

Πάντως, η Περιφέρεια Αττικής εδέησε να υπογράψει σύμβαση με ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού για την επόμενη τριετία. Μέχρι σήμερα τον καθαρισμό είχε αναλάβει ο Δήμος Αθηναίων, παρότι το πάρκο δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή