Θετικά αποτελέσματα για τη Wind

Θετικά αποτελέσματα για τη Wind

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση εσόδων και λειτουργικών κερδών (ΕΒITDA) ανακοίνωσε η Wind για το α΄ τρίμηνο του 2018. Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι τα έσοδα από υπηρεσίες ανήλθαν σε 121 εκατ. ευρώ και ότι σημειώνουν αύξηση κατά 4,2% σε ετήσια βάση. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ύψους 24,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 19,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Η πορεία αυτή ικανοποίησε τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία χαρακτήρισε το 2018 άλλη μία χρονιά ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της. «Το πρώτο τρίμηνο του 2018, η Wind Ελλάς μπήκε στην τρίτη συνεχή χρονιά ανάπτυξης», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νάσος Ζαρκαλής.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ανάπτυξη καταγράφηκε και στους δύο τομείς δραστηριότητας της επιχείρησης. Συγκεκριμένα, ο κλάδος της κινητής, με έσοδα (από υπηρεσίες) ύψους 75,2 εκατ. ευρώ, σημείωσε αύξηση κατά 4,1% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. O κλάδος της σταθερής σημείωσε αύξηση 4,5% και τα έσοδα ανήλθαν σε 45,9 εκατ. ευρώ. Τα μεγέθη δείχνουν πλέον ότι το 40% των εσόδων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας προέρχεται από τη σταθερή τηλεφωνία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στην κινητή τηλεφωνία η ανάπτυξη προήλθε από την αύξηση της πελατειακής βάσης, τόσο στους συνδρομητές συμβολαίου όσο και στους χρήστες καρτοκινητής. Στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας, σύμφωνα με τη Wind, τα έσοδα αυξήθηκαν καθώς διευρύνθηκε η πελατειακή βάση και το μέσο έσοδο ανά πελάτη. H εταιρεία ανακοίνωσε 5.000 νέους πελάτες σταθερής και ότι η συνολική σταθερή ευρυζωνική βάση ανήλθε σε 597.000 πελάτες, εκ των οποίων οι 222.000 κάνουν χρήση όλων των υπηρεσιών της εταιρείας (triple play). Για το σύνολο του έτους, η εταιρεία αναμένει έναν ακόμη χρόνο επιταχυνόμενης αύξησης του κύκλου εργασιών και των λειτουργικών της κερδών και συνεχιζόμενη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, τροφοδοτούμενη κυρίως από τις επενδύσεις. Μόνον για το α΄ τρίμηνο του έτους η εταιρεία ανακοίνωσε επενδύσεις 23,9 εκατ. ευρώ, με τον σημαντικότερο όγκο να κατευθύνεται στις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης (WindVision).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή