Μπαράζ νέων συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό

Μπαράζ νέων συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες κινητοποιήσεις προκαλούν οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για την ονομασία της ΠΓΔΜ, καθώς, όπως ανακοινώθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου, στις 6 Ιουνίου πρόκειται να διοργανωθούν συλλαλητήρια σε 13 περιοχές της Μακεδονίας. Την πρωτοβουλία για τα συλλαλητήρια έχει η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και το μέλος της, Μιχάλης Πατσίκας, δήλωσε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι εάν έρθει κάποιο όνομα προς ψήφιση στη Βουλή, τότε θα υπάρξει κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος.

«Ο κόσμος κινητοποιείται άμεσα. Θα μας βρουν απέναντί τους και θα είμαστε τρία εκατομμύρια αυτή τη φορά», ανέφερε ο ίδιος. Τα συλλαλητήρια θα γίνουν σε Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Εδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, έχουν ήδη γίνει σχετικές συνεννοήσεις με την Εκκλησία και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Καλούν, δε, τους πολίτες να προσέλθουν στα συλλαλητήρια κρατώντας την ελληνική σημαία. «Ακραία πρόσωπα και συμπεριφορές δεν έχουν θέση στους αγώνες για τη Μακεδονία. Εγγυητές της ακεραιότητας των συγκεντρώσεων είναι οι ίδιοι οι πολίτες», επισήμαναν οι διοργανωτές στο προσκλητήριο που απηύθυναν. Στη χθεσινή συνέντευξη έδωσε το «παρών» ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης, ο οποίος είπε ότι η παρουσία του συνδέεται με την αποφασιστικότητα της Αυτοδιοίκησης να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις σε ένα κορυφαίο ζήτημα, στο οποίο δεν έχουν θέση οι συμβιβασμοί. Την ίδια στιγμή, συλλαλητήριο στις 6 Ιουνίου προγραμματίζεται και στη Λάρισα, όπου, έπειτα από σύσκεψη εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης, συγκροτήθηκε δεκαμελής συντονιστική επιτροπή, που ανέλαβε τα της διοργάνωσης.

Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ξυδάκης, εκτίμησε χθες (Ρ/Σ ΘΕΜΑ) ότι τα νέα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία «δεν θα είναι μεγάλης έκτασης» και, ως εκ τούτου, δεν θα αλλάξει κάτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή