Ο κ. Πάιατ στα drones της Λάρισας

Ο κ. Πάιατ στα drones της Λάρισας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα επισκέφθηκε χθες ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρεϊ Πάιατ προκειμένου να συναντηθεί με το αμερικανικό προσωπικό που έχει μετατεθεί εκεί για να υποστηρίξει το έργο των drones τύπου MQ-9, τα οποία θα μετασταθμεύουν για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο κ. Πάιατ μετέβη στη Λάρισα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη και τον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) Χρήστο Χριστοδούλου.

Από τη Λάρισα, ο κ. Πάιατ δήλωσε ότι «η λειτουργία αυτών των μη οπλισμένων MQ-9 εδώ στη Λάρισα είναι μια εξαιρετική απόδειξη της εμβάθυνσης της συνεργασίας μας στην άμυνα και την ασφάλεια όπως συζητήθηκαν από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον πρόεδρο Τραμπ τον περασμένο Οκτώβριο στην Ουάσιγκτον». Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη, η μεταστάθμευση των MQ-9 στη Λάρισα είναι και «απόδειξη του ρόλου που παίζει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας, ως ισχυρός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, και ως χώρα με εξαιρετική γεωγραφία και δυνατότητες».

Ο κ. Πάιατ επισήμανε, ακόμη, ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεσμεύεται «να χτίσει» πάνω σε αυτό το θεμέλιο της συνεργασίας με την Ελλάδα «προκειμένου να επιτύχουμε και να διατηρήσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου». Η μεταστάθμευση των MQ-9 στη Λάρισα θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα, καθώς προσφέρει τεχνογνωσία και στην Π.Α., ενώ δημιουργεί συνθήκες πιθανής διεύρυνσης της συνεργασίας στον τομέα των drones.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή