ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ένας 14χρονος κέρδισε εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας με τη λέξη «Koinonia»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο 14χρονος Καρθίκ Νεμανί από το Μακκίνει του Τέξας, αναδείχθηκε πρωταθλητής στον Εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας, Scripps National Spelling Bee, την Πέμπτη με την ελληνική λέξη «Κοινωνία» (koinonia), κερδίζοντας μία από τις πιο έντονες μάχες στην 93χρονη ιστορία του διαγωνισμού.

Έτσι, ο 14χρονος αναδείχθηκε ο κορυφαίος speller από 515 διαγωνιζόμενους, σε σύγκριση με 291 πέρυσι, αφού οι διοργανωτές επέκτειναν την δυνατότητα συμμετοχής με ένα νέο πρόγραμμα wild-card.

Για να τα καταφέρει, έπρεπε να ξεπεράσει τους 16 φιναλίστ, οι οποίοι έπαιξαν με λέξεις όπως "Praxitelean", "ispaghul" και "telyn" σε μια εκπληκτική επίδειξη ορθογραφικών δεξιοτήτων.

 

 

Ο Νεμανί, ο οποίος αγωνιζόταν για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, με λέξεις όπως "condottiere" (στρατιώτης ιππότης ή ιππότης διαθέσιμος για μίσθωση), "miarolitic" "("Μέτριο μπλε"),"αγκυλογλωσσία"(περιορισμένη φυσιολογική κίνηση της γλώσσας),"grognard","passus","shamir " και "jagüey", τα κατάφερε.

Προς το τέλος, ο 14χρονος ξεπέρασε το εμπόδιο της λέξης "heecceitas" (το καθεστώς της ύπαρξης ενός ατόμου) προτού λάβει τη λέξη που θα σταθεροποιήσει τη νίκη του: "koinonia", μια λέξη με ελληνικές ρίζες που σημαίνει πνευματική κοινωνία.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος», είπε λίγο μετά τη νίκη του. «Ήταν ένα όνειρο».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ